Wedstrijdverslag Koninklijke Holland Beker

Geplaatst op 06-06-2016  -  Categorie: Wedstrijdsector  -  Auteur: Jorn Mulder

Afgelopen weekend vond op de Bosbaan een internationaal roeifeest plaats met een koninklijk randje. Skadi is daarbij uiteraard sterk vertegenwoordigd over de hele linie en met 11 inschrijvingen in pittige velden kwam onze vereniging voor de dag.

Jara heeft het spits afgebeten in het Senioren-B Women's Single veld en heeft op beide dagen sterke prestaties neergezet door enkele van haar directe concurrenten af te troeven. Ze eindigde met een mooie 4e en 2e plaats op zaterdag en zondag!

Middengroep Zwaar trad aan in de vier-met en nam het hierbij op tegen twee Nereusploegen en een delegatie van Oxford Brooks. In dit gevecht van reuzen van minimaal twee meter lang per roeier behaalden onze mannen de A-finale ten koste van Nereus en eindigden op een vijfde plek in de A-finale.

Ouderejaars Damesch startte in de vier-zonder tegen de concurrenten die ze in het kortebaanseizoen al vaker tegen zijn gekomen. De concurrentie is fors, waarbij de meeste andere ploegen ook strijden voor een uitzending of een internationale wedstrijd. Met twee sterke A-finales doen onze dames mee op het hoogste niveau en zullen in het laatste deel van het seizoen de laatste stap willen zetten.

Het lichte mannenroeien was vertegenwoordigd door Maarten en Philip in de dubbel-twee in strijd met Noorwegen en Japan. Deze ploegen waren als bondsploegen van groter kaliber, maar onze heren hebben zich kranig verweerd en goede races gevaren. Eerstejaars Licht trad op zondagmiddag aan in het lichte eerstejaars acht veld, waarbij ze zich naar een vierde plek streden. Een goede prestatie die op Skadi de afgelopen jaren niet vaak voorgekomen is. Eerstejaars Zwaar kwam in haar wedstrijd op zondagmiddag het snelste door de 500 meter, maar werd daarna afgetroefd door een sterk presterend Laga dat overtuigend liet zien op dat moment de beste te zijn. Hier was de vierde plek ook zeer verdienstelijk!

De top van Skadi werd vertegenwoordigd door Maaike Head en Thijs van Luijk. Thijs, die deelnam aan het hoofdnummer in de zware mannenskiff, wist zichzelf helaas niet naar de A-finale te roeien waar enkele van de wereld's beste scullers mee hebben gevaren. Maaike nam met haar dubbelpartner Ilse Paulis deel aan het zware dames dubbeltwee veld en roeiden hier als lichte damesch ten overstaan van sterke internationale equipes naar een sterke vijfde plek!