Koninklijke onderscheiding voor Wouter Weerheijm!

Geplaatst op 29-04-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Floor Ruttenberg

Wouter stadhuis

Woensdag 28 april heeft Wouter Weerheijm zijn Koninklijke onderscheiding als Ridder van de Orde-Nassau in ontvangst mogen nemen in het Stadhuis van Rotterdam. Een enorm terechte en verdiende eer voor zijn jarenlange inzet voor de A.R.S.R. "Skadi' en de Koninklijke Nederlandse Roeibond. 

Vanaf zijn begin als student op Skadi in 1990 heeft Wouter zich ontfermd over de coaching van beginnende roeiers tot aan internationale hoogte. Onder zijn leiding hebben generaties studenten in Rotterdam hun weg gevonden van hun eerste roei halen tot medailles op internationaal niveau. 

Naast de geheel belangeloze ondersteuning en begeleiding die Wouter voor roeiers op topniveau verzorgt, geeft hij ook al jaren training aan beginnende recreatieve roeiers en studentcoaches. Zonder enige vraag of hulp vanuit de verenigingsorganisatie zet hij elk jaar een coach- en skiffcursus op om beginnende roeiers en coaches de nodige handvatten te geven voor hun verdere roei- en coachcarrière. 

Naast de conservatieve schatting van 57.000 km op de fiets langs het water en het vullen van 18.000 uur als coach, ondersteunt Wouter ook al lange tijd de organisatie en besluitvorming binnen de vereniging. Met kennis, kunde en visie op het roeien en op besluitvorming is Wouter al jaren een geweldige ondersteuning voor elk bestuur dat op Skadi rondloopt.

Vanwege al zijn inzet om gedreven en vol enthousiasme met een vriendelijke lach nieuwe generaties studenten op te leiden tot succes, heeft Skadi in samenwerking met de KNRB de Koninklijke onderscheiding voor Wouter aangevraagd. De toekenning is bevestiging dat Wouter onmisbaar is en zijn inzet enorm wordt gewaardeerd. 

Namens het bestuur van Skadi, de KNRB, alle betrokkenen die de toekenning mogelijk hebben gemaakt en de roeiers en coaches die met Wouter samenwerken, wil ik hem feliciteren met de geweldige eer om onderscheiden te worden tot Ridder van de Orde-Nassau. 

 

Skadi wint tweemaal de Varsity!

 

F.E. (Floor) Ruttenberg

President der A.R.S.R. "Skadi"