Marieke wint brons op de Olympische Spelen!

Geplaatst op 29-07-2021  -  Categorie: Algemeen
De eerste paar dagen van de Olympische Spelen in Tokyo zijn voorbij en nu al is er een Olympische medaille gewonnen door een van onze Rotterdamse helden! Na een spannende wedstrijd heeft Marieke Keijser, lid bij Skadi, samen met Ilse Paulis in de lichte dames dubbeltwee een bronzen medaille weten te verdienen. Een ongelofelijk indrukwekkende prestatie welk voor Skadi het absolute hoogtepunt is! 

Keijser heeft naast het behalen van Olympisch brons ook verschillende andere roeiprestaties en -records op haar naam staan. Geboren in 1997 is ze haar roei carrière begonnen bij roeivereniging de Maas, om bij aanvang van haar studententijd lid te worden bij Skadi. Sindsdien heeft ze verschillende medailles behaalt op verscheidende EK’s en WK’s, met begin vorige maand nog een wereldrecord (6.43,79) tijdens de World Cup III in het Italiaanse Sabaudia. Naast haar enorme motivatie voor het roeien is Keijser ook altijd een betrokken lid geweest bij Skadi en een trotse Rotterdammer die de mentaliteit van het “niet lullen maar poetsen” als geen ander heeft begrepen. 


Als Skadi zijn we ontzettend trots op Keijser en haar prestaties van niet alleen deze week, maar ook afgelopen jaren. Behalve Keijser zullen ook Skadi leden Eline Berger en Jasper Tissen strijden op het Olympisch speelveld in de Holland Acht. Zij starten vrijdagochtend 30 juli om 03:25 (Nederlandse tijd)