NKIR

Geplaatst op 11-12-2017  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Sophie Louter

Afgelopen zaterdag vond het Nederlands- en Europees kampioenschap plaats. Het was een goede dag om eens lekker binnen te gaan ergometeren. Skadi was goed gerepresenteerd met maar liefst 69 deelnemers.


We trapten de dag af met de clubvelden. De dames van de clubacht en onze eigen commissaris van het materieel moesten vroeg hun bed uit. Gelukkig zag je dat niet terug in de tijden. Vervolgens was het de beurt aan alle middengroepen. Hier zaten een aantal uitschieters tussen. Zo heeft Mej. Van der Horst Jansen een mooie tijd getrapt waardoor ze als derde eindigde in het LDG-veld. Ook dhr. Geschiere trapte goed hard door. Dat resulteerde voor hem in de op een na snelste tijd!

In de middag stonden er nog een aantal spannende races te wachten. Mej. Brandsma was klaar om haar titel te verdedigen. En dat deed ze ook met een prachtige tijd van 06:42,6! Ook Mej. Keijser wilde graag opnieuw Nederlands kampioen worden in het LDSB-veld. Ook haar lukte dit, met een verbetering van haar eigen record!

Tot slot stonden de eerstejaarsploegen te trappelen om aan het Skadi publiek te laten zien wat zij waard zijn. Als eerst was het de beurt aan de lichte dames. Zij voerden hun taak uit en roeide steady streeftijden. Toen was het de beurt aan EJL. Zij werden onder luid gejuich van het publiek eerste in hun heat. Dit resulteerde in een vijfde plek in hun veld! Ook de EJD was lekker aan het werk en werden eerste in hun heat. Als hekkensluiter was het de beurt aan EJZ. Ondanks wat tegenslagen en noodzakelijke invallers bleven de mannen koel en voerden ook zij hun taak uit. Onder omstandigheden een goede race!