NKIR 2019

Geplaatst op 10-12-2019  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Quirine Griep

Afgelopen zaterdag was het tijd voor het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien. Met 52 inschrijvingen was er gedurende de hele dag wel iets aan te moedigen in de sporthal. In de ochtend startte MGZ in het HG veld, MGLD in het LDG veld en MGL in het LHG veld. Vele PR’s zijn verbroken dit weekend. In het LHG veld stond het record van vorig jaar op de naam van dhr. Wichmann. Dit record werd echter door Njord verslagen. Dhr. Fox startte ook in het LHG veld. Met een kleine zweetsessie in de ochtend en een nette tempo 25 wist dhr. Fox met een verschil van +1:05,4 te eindigen achter de winnaar van dit veld.

Na de lunch was het tijd voor Amber Meulenbeld in het D PR3 veld. Ditmaal ergometeren zonder oortjes in, maar met een kleine dame die mej. Meulenbeld splits en tempo kon doorgeven. Mej. Meulenbeld behaalde een mooie eerste plek in dit veld en mocht zich direct ook Nederlands Kampioen noemen. Gefeliciteerd! Ook Marieke Keijser behaalde een eerste plek in het LDSB veld. Er werd steady van start gegaan maar helaas bleek de tank aan het einde van de race enigszins leeg waardoor geen PR werd neergezet. Toch zijn wij trots op mej. Keijser dat na een maandenlange blessure aan het begin van 2019 zij deze prestatie heeft weten neer te zetten. Gefeliciteerd!

In het LHSB veld startten vijf lichte pikken. Dhr. Geschiere wist op het nippertje zijn eerste plek te behouden en mocht zich na vijf jaar kettingtrekken Nederlands Kampioen noemen. Gefeliciteerd! Dhr. Verbeek maakte het dhr. Geschiere tot het laatste moment moeilijk en wist te eindigen op een tweede plek.

Hierna was het aan mej. Brandsma om zich in het DE veld met de sterkste dames te meten. Mej. Brandsma wist dat het een zware opgave zou worden. Na een goede en spannende race wist mej. van Veen (Pelargos) er uiteindelijke met de winst vandoor te gaan. Mej. Brandsma behaalde een 2e plek.Hierna was het de beurt aan MGZ in het HSB veld en MGD in het DSB veld. Ook hier zijn weer vele PR’s aangescherpt.

Ten slotte was het de beurt aan de eerstejaarsploegen beginnend met de viertjes. Hier bleken andere verenigingen de spanning toch beter aan te kunnen en presteerden de heren en dames niet naar wat ze konden. De heren van de lichte acht werden uiteindelijk 9e en de heren van de zware acht 13e. Bij de dames achten doken maar liefst vier ploegen onder het record van Gyas van vorig jaar. In dit sterke veld werden de twee Skadi dames achten 13e en 18e.

 

20191020-10393920191019-17422420191020-103939