NKIR 2020

Geplaatst op 14-12-2020  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst sinds de Amstelbeker weer een wedstrijd verroeid. Of althans, het NK Indoor Roeien stond op het programma. Dit jaar niet zoals gewoonlijk in de Sporthallen Zuid, maar via een online verbinding met de andere roeiverenigingen vanuit de eigen ergometerruimte. 

Als eerste aan bod: het dames gevorderde veld. Waar mej. Hutter net een seconde tekort kwam voor de winst met een mooie tijd van 6:55.9. Vervolgens was, na een korte intermezzo waarin dhr. Bertens zich van zijn sportiefste kant liet zien, mej. Brandsma aan zet. Zij maakte haar favorietenrol met verve waar door een persoonlijk record neer te zetten: 6:36.5 en een eerste plek in het dames elite veld. Verder werden door de middengroep dames en de ouderejaarsdames nog een hoop persoonlijke records verbroken en mooie tijden getrapt. 

De topgroep en middengroep heren en lichte dames stonden dit jaar niet ingeschreven bij de NKIR, maar hebben in het kader van de profieltesten wel een 2k verroeid op zaterdag. Ook bij deze mannen en vrouwen sneuvelden de persoonlijke records met flinke cijfers. Meest opvallende scores waren die van dhr. Bos en dhr. van Streun met respectievelijk 6:07 en 6:05. 

Als kers op de taart waren in de avond ook de eerstejaars nog aan de beurt. Met een aantal mooie resultaten lieten zij zien dat ze ondanks de huidige beperkingen toch mooie stappen hebben gemaakt de afgelopen maanden. 

Ook is er in het teken van de NKIR €255 euro opgehaald door het A.R.S.R. Skadi team voor World Child Cancer Nederland! U kunt nog t/m zaterdag een bijdrage leveren voor dit goede doel via deze link.

Skadi wint de Varsity!