NKIR

Geplaatst op 10-12-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Afgelopen zaterdag stond in het teken van het Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien. De dag begon met MGLD, die alle drie ruim hun PR wisten aan te scherpen met minimaal 15 seconden. Mej. van den Puttelaar wist daarbij zelfs een nette 3e plek te halen. Vervolgens was het aan de heren van MGL om in LHG en LHSB veld te strijden voor wat ze waard zijn. In het LHG veld wist dhr. Ter Heerdt een nette race te varen en op een 3e plek te eindigen. Ook dhr. Rigter wist met een uitmuntende voorbereiding een perfect ingedeelde race te varen in een tijd welke niet onder zou doen in het lichte dames veld. Ook MGD en MGZ lieten gedurende hun races allen zien goed mee te komen in hun veld.

Vervolgens was het aan mej. Keijser om in het LDSB veld haar titel te verdedigen. Al snel wist zij de koppositie te pakken, en met iedere 500meter een betere split wist zij haar race perfect in te delen. Vanaf de tweede 1000meter werd het een race tegen haar eigen record, welke uiteindelijk met ruim twee seconden is verbeterd in een tijd van 07:02,6. Gefeliciteerd Marieke! (Daarnaast ook nog een korte vermelding dat Marieke de volgende dag de Bruggenloop in 1:06:23 heeft gelopen, waarvoor hulde!)

Hierna was het aan mej. Brandsma en mej. Loos om zich in het DE veld met de sterkste dames te meten. Mej. Brandsma, afgelopen jaren meermaals laten zien de sterkste op de ergometer te zijn, wist van tevoren dat het een zware opgave zou worden. Na een goede en spannende race wist mej. van Veen (Pelargos) er uiteindelijke met de winst vandoor te gaan. Mej. Brandsma behaalde uiteindelijk een 4e plek. Mej. Loos heeft laten zien enorme stappen te hebben gezet en een goede eigen race te kunnen varen.

Ten slotte was het de beurt aan de eerstejaarsploegen om zich te meten met de andere verenigingen. Het spits werd afgebeten door EJLD, welke in de tweede 1000 iets moesten toegeven op hun streeftijden, maar uiteindelijk op een prima 11e plek eindigde.

Onze heren van EJL hadden een zware race maar wisten goed stand te houden in het veld. Niet iedereen wist zijn streeftijd te halen, maar door elkaar er doorheen te slepen en samen te blijven roeien wisten ze op een keurige 5e plek te eindigen. Onze heren van EJZ hadden met een zware pool te maken, en wisten een 13e plek te behalen.

Na de nultest bleek al dat we dit jaar met een sterke EJD ploeg te maken hebben. Vanaf het begin van de race zat de focus er goed in en tot het einde is er maximaal gestreden. Ook vanaf de kant was te zien hoe graag deze dames voor de winst wilde gaan en dat er krachtige halen werden gemaakt. Helaas wist uiteindelijk Gyas met de snelste tijd naar huis te gaan. Onze dames mogen enorm trots zijn op een bijzonder knappe 2e plaats en belooft veel goeds voor het komende seizoen!

De foto's van dit evenement vindt u hier.