Novembervieren

Geplaatst op 04-11-2019  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Quirine Griep

Gisteren vond de 50e Novembervieren plaats op de Amstel georganiseerd door K.A.R.Z.V. De Hoop. De Novembervieren is een wedstrijd over vier kilometer rond vier november waar alleen vieren aan de start mogen verschijnen. Omdat de Novembervieren haar 10e lustrum vierde, werd als lustrumnummer het mixErv C4* nummer uitgeschreven. Skadi hield het echter bij echte wedstrijdnummers en startte met 12 Skadi boten.

In blok 1 kwamen alle dames van Skadi uit. Middengroep Lichte Dames startte in het DG4* veld in een combinatie met Phocas. De dames werden in dit zware veld zevende. Middengroep Dames had in het DG4+ veld drie boten aan de start liggen. De boot van stuur mej. Ulenkate met mej. De Jonge op slag roeide met twee tweedejaars aan boord naar een tweede plek. De boot van Gyas bleek met een kleine 18 seconden verschil toch wat te hoog gegrepen.

In blok 2 was het de beurt aan Middengroep Zwaar en Middengroep Licht met beide een boot in het HG4* veld. Middengroep Licht voer een kleine 5 seconden harder dan Middengroep Zwaar en belandde in dit zware veld op een vijfde plek met Middengroep Zwaar op de zesde plek.

In blok 3 kwamen maar liefst zes Skadi boten in actie. Middengroep Licht startte in het LHG4+ met twee boten welke negende en elfde werden. Middengroep Zwaar had één boot in het HG4+ veld en twee boten in het HB4+ veld. Met maar vier inschrijvingen in Het HB4+ veld had Skadi 50% kans op blik: racen met die boten dus. De vier met dhr. Bukman, dhr. Luyendijk, dhr. Beks, dhr. Bos en stuur dhr. Van der Heijden voeren met een tijd van 14:14.5 harder dan hun ploeggenoten (en hun ploeggenoten uit het HG4+ veld) en mochten begin van de avond hun blik ophalen op De Hoop. De coach van Middengroep Zwaar, dhr. Van Luijk, mocht ook een blik ophalen voor het eerste worden in het HVA* veld met de Maas/DDS/Skadi/Minerva combinatie.

Met twee blikken een mooie dag voor Skadi op de Amstel. De volgende wedstrijd voor de middengroepen is de Hel van het Noorden in Groningen. Maar eerst het gala en trainingskamp in Brugge!

Skadi wint de Varsity!

20191020-10393920191020-103939