NSRF Slotwedstrijden 2021

Geplaatst op 05-07-2021  -  Categorie: Wedstrijd verslagen

Het afgelopen weekend vonden de NSRF Slotwedstrijden plaats. Anders dan normaal was dit de eerste wedstrijd waar alle roeiers deel konden nemen. Op een legere Willem-Alexander Baan dan gewoonlijk bij de slotwedstrijden, werd er met een stralende zon vanaf vrijdag bij de Argosprints gestreden op het water.

Bij de Argosprints werden helaas geen sprintblikken behaald. Wel liet eerstejaars licht zien ook dit jaar een goede sprint in de benen te hebben. Wel behaalden Verie Pijnappel en Hannah Jonker de tweede plaats in het LDE2x NSK sprintkampioenschap en deden Sander Lobéé en Sebastiaan Pach dit na: zij werden tweede in het HE2- NSK sprintkampioenschap na een spannende race.

De zaterdag stond in het teken van de eerstejaarsploegen. In deze volle velden bleven de Skadi ploegen helaas net achter in de voorwedstrijden en werden verwezen naar de B-finale. Daar lieten eerstejaars licht en de eerstejaarslichte dames met hun tijden en eerste plek zien dat ze goed mee hadden kunnen komen in de A-finale.

Zondag was Skadi zwanger van verwachting voor de eerste blikken van het weekend. De eerste echte weeën kwamen in de ochtend tijdens het HE8+-veld, waar Ruben van Streun helaas met een fotofinish naast het blik greep. Later op de dag was het toch eindelijk zover en werd er gelijk tweemaal achter elkaar geblikt: eerst domineerde Lisanne Brandsma het DG1x veld met een indrukwekkende race, waarna zij vanuit haar skiff de middengroep dames vierzonder blik zag trekken in het DGb4- veld. Dit betekende voor Frederique Bienfait, Marieke van der Pijl en Nienke von Hebel dat zij nu toch echt beginneling af zijn en voor Philipa Mos dat haar mouwtjes eraf gescheurd mochten worden.

Al met al was het was een mooi weekend, dit hebben we lang gemist. Gelukkig staat daarom aankomend weekend alweer de ZRB op het programma, waar de roeiers opnieuw de eer van Rotterdam zullen verdedigen.

 

Skadi wint de Varsity!