Okeanos Competitie Tweekamp

Geplaatst op 06-05-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Sam Rigter

De dag begon goed met een eerste plek in de voorwedstrijd van Top C4+ ploeg Dames 3. Ze plaatsten zich hiermee in de A finale later op de dag. Later die ochtend lieten Heren 10 en Heren 6 de rest van hun heat achter zich en kwamen beiden als eerste over de finish. Hiermee kwalificeerden de ploegen zich voor de A finale van heren poule 3. Een spannend vooruitzicht. Ook Dames 14 finishte tweede en bemachtigde een plek in hun A finale.

Richting de middag was het aan Heren 2 om hun ongeslagen reeks voort te zetten en in een tijd van 1:40,21 vlogen ze over de finish van hun voorwedstrijd. Ook de Klassementsploegen waren dit weekend aan de beurt. Dames 1, Heren 1 en Nicky Maassen waren als laatste aan de beurt om zich te laten zien op hun voorwedstrijd en plaatsten zich ook in de A finale!

Dames 3 startte als eerste hun A finale en behaalden helaas een derde plek. Hierna was het tijd voor de strijd tussen Heren 6 en Heren 10. Met een 2 seconden verschil in de voorwedstrijd in het voordeel voor Heren 6 was Heren 6 favoriet. Na de eerste 500m roeide Heren 6 op kop met een kleine voorsprong op Heren 10. Richting de finish kwam Heren 10 terug en passeerden Heren 6. Heren 10 finishte als eerste en taartte hiermee de A finale! Heren 6 behaalde een mooie tweede plek. Het duurde even voordat Heren 10 door had dat ze bij het erevlot uit moesten stappen voor de huldiging.

Kort daarna startte Heren 2 hun A finale en knalde met zes seconden los van de nummer twee over de finish. De tweede taart van de dag!

Aan het einde van de dag startten de Klassementsploegen hun finales. Dames 1 werd helaas zesde en Heren 1 behaalde een vierde plek. Nicky Maassen sloot de dag af voor Skadi en zette een mooie race neer in de A finale van het Dames Skiff veld.

Komend weekend staat de Peil op het programma en daar mogen de Bakboordbokaal, Klassementsploegen en Dames Club 8 zich bewijzen op de 4,5 km op de Schie in Delft!