Orca Slotwedstrijden

Geplaatst op 25-06-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Sam Rigter

Het is voorbij, de laatste wedstrijd van het competitieseizoen. De Orca Slotwedstrijden waren dit jaar weer een feest op de Bosbaan in 020. Het was tevens de kampioenswedstrijd voor de dames van Top C4+ ploeg Dames 2. Met een zo goed als ongeslagen seizoen lieten ze de andere ploegen in de bakboord bokaal achter zich en eindigden bovenaan de bokaal. Gefeliciteerd dames en wees trots op jullie prestaties!

Er is veel geroeid dit weekend. Zaterdag ochtend roeide Topploeg Heren 3 een snelle 1k en eindigde eerste in hun voorwedstrijd. Zij plaatsten zich hiermee in de A-finale later op de middag. In deze finale van de Heren 1 poule werden zij vierde.

Dames 1 werd derde in hun voorwedstrijd van het Dames C4+ Klassement en haalde hiermee helaas net niet de A-finale. Kort daarna roeiden Heren 7 en Heren 15 hun voorwedstrijd en behaalden beide de A-finale. ’s Middags voeren zij hier tegen elkaar en werden vijfde en zevende.

Aan het einde van de ochtend waren Dames 2 aan de beurt om zich te laten zien. Als tweede tijdsnelste van hun poule en eerste van hun heat haalden ze de A-finale. Hierin werden zij derde. Dit in combinatie met hun overwinningen op de andere wedstrijden resulteerde op een eerste plek in de eindstand van hun seizoen!

Ook voor Heren 1 was het de laatste wedstrijd van het Heren C4+ Klassement. Met een finishtijd van 3:58,76 werden zij eerste van hun voorwedstrijd en vertegenwoordigden Skadi in de A-finale van het Klassement. Hierin werden zij vijfde.

Ook voor Nicky Maassen was het de laatste wedstrijd van de Skiff bokaal waaraan ze deelneemt. Ze liet de rest van haar heat achter zich met een tijd van 10:00,66 op de 2k en roeide zichzelf hiermee de A-finale in. Hierin werd zij derde. Een mooie afsluiting van haar seizoen, gefeliciteerd!

Aan het einde van de zaterdag was het tijd voor het illustere Mixed 8+ veld waar de Koninklijke Nederlandsche Studenten Roeibond keurig in vertegenwoordigd waren. Bestuurderen van Skadi, Aegir en Njord bundelden hun krachten en veegden het veld aan met een 2k tijd van 7:20,55. Mej. Weersma roeide op positie 4 en Meneer vd Heijden stuurde de acht. Over illustere taarten gesproken!

Zondag was de laatste dag van het seizoen. Dames 13 heeft zich goed laten zien. Met de snelste tijd van hun heat mochten ze de A-finale starten. Hierin werden zij vijfde!

Naast de NSRF Bakboord bokaal was vond ook het Nederlands Studenten Kampioenschap plaats. Skadi Heren 1, Dames 3 en Dames 5 deden hieraan mee. Met name Heren 1 liet hierin uitmuntende prestaties zien en wist het van de voorwedstrijden tot de halve finale, en van de halve finale tot aan de finale te schoppen. Aan het eind van de dag werden zij hier vijfde. De Heeren sloten hun intensieve roeiweekend en seizoen af met een frisse duik met hun coaches in het water van de Bosbaan.

Voor de prestigieuze Kruithuisbokaal waren de Orca Slotwedstrijden voor de Dames Club 8+ ook de afsluiting van het seizoen. Zij begonnen de dag met een spectaculaire voorwedstrijd en lagen nek aan nek met de Asopos Club 8 te strijden om de tweede plek. Onze dames hielden het hoofd koel en lieten de dames uit Leiderdorp kort maar beheerst achter zich. Onze Dames Club 8+ werden dus tweede in hun voorwedstrijd en plaatste zich hiermee voor de A-finale aan het einde van de dag. In dit hoofdnummer van de dag werden zij zesde. Een mooie afsluiting van het seizoen!