PEil-PEik

Geplaatst op 17-05-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Florence Blaauwgeers

Het afgelopen weekend was een succesvol weekend! Menig ploeg heeft de smaak te pakken gekregen en mijn voorbeeld gevolgd. Er werden in dit weekend welgeteld 3 taarten getrokken!

De zaterdagochtend werd afgetrapt door damesch 1 in bokaal x en de damesch club 4. Damesch 1 heeft hard gestreden maar het zat niet mee. De club 4 revancheerde zich in vergelijking met de Skoll cup. In de afgelopen weken hebben zij flinke stappen gemaakt en zijn zij met wel 40 seconden voorsprong op nummer twee eerste geworden in de B-poule (waarvoor hulde!). Hun allereerste taart is binnen en zij zullen nu hoogstwaarschijnlijk zich verplaatsen naar de A-poule!

In blok twee startten heeren 2 in poule 2 (NOOC), damesch 2, Bink en de heren club 8. Ook voor Heeren 2 was het een zware wedstrijd. Uiteindelijk eindigde zij op een negende plek met redelijk wat voorsprong op de tiende. Damesch 2 roeide in poule 1 een 13e plek. Zij voeren een goede race! Ook Bink revancheerde zich deze wedstrijd. Zij hebben welgeteld 4 ploegen in gehaald en zijn op de tweede plek in poule 7 geëindigd. Ook onze eigen club 8 ging weer het water over. Met lange halen eindigde zij op de negende plek! Als lichtelijk onervaren boot in vergelijking met de ander club 8’en doen zij het super goed!


In blok 3 ging alleen Jan-Willem het water op. Met de zenuwen in de benen gingen zij het water op. Zij moesten werken tegen de harde wind en hebben goed gevochten. Uiteindelijk kwamen zij op de veertiende plek terecht in poule 4!

Aan het einde van de dag was het tijd voor de sprintploegen. Bij de heren en dames eerstejaars sprintploegen is zeker nog plaats voor verbetering. De dames van Betrapt zijn dit jaar alsnog samen in de boot gestapt. Helaas was mejuffrouw Bakker ziek en werd vervangen door Mejuffrouw van der Goes. Zij wonnen in het dames ervaren c4+ sprintveld (waarvoor hulde)! Ook de club 4 ging voor de tweede keer het water over. De chaos bij de start zorgde ervoor dat zij moeilijk wegkwamen. Uiteindelijk eindigden ze op de vijfde plek. En last but not least, de Competitie commissie! Zij streden hard, maar werden helaas tweede. Of het kwam door de heer Balla, die op boeg zat te frituren of door de heer Clerkx talenten uit poule 6 is onduidelijk. Uiteraard lag het niet aan onze sterke dames op slag of aan de stuurtalenten van de heer Geilings.

In het eerste blok van zondagochtend was het de tijd voor heeren 1 in bokaal x, Link en Bont. Heeren 1 voer een top wedstrijd! Zij werden zesde in de bokaal en hebben nu weer lekker punten gepakt! Link en Bont hebben beide ook een goede wedstrijd gevaren. Bont had er lekker veel zin in en werden luidkeels door mejuffrouw Prins en haar moeder aangemoedigd. Zij werden uiteindelijk negende in poule 6. Link werd gestuurd door mejuffrouw Schreuder en wist deze meiden naar een vijfde plek te schreeuwen (ook in poule 6).

Vervolgens gingen RAMBOot, Overstuur, Risk/Rustag en een mix 2x met de heer Bazuin en mejuffrouw Koersvelt het water over. RAMBOot blijkt toch meer te hebben met kortere afstanden, zij werden 14e in poule 1 van de NOOC. Overstuur en Risk/Rustag voeren in dezelfde poule, poule 3. Met een minimale lengte laten deze twee dames ploegen toch elke keer weer verassende resultaten zien. Ook deze keer weer. Risk/Rustag eindigden op een nette derde plek! Overstuur kwam in de knoop met een andere ploeg en moest daardoor op het laatste moment nog een ander bruggen gat kiezen. Hierdoor kwamen ze op de 13e plek terecht.

In het laatste blok was het tijd voor Le Boat en damesch 1 in de NOOC. Le Boat, gestuurd door de heer Silvius, werkte hard maar het mocht helaas toch niet gelden. Voor de dames werd het tijd om te stralen. Zij werden na de Rottebokaal terug gezet naar poule 2. Zij lieten zien dat zij het wel waard waren om in poule 1 te varen. Met het hele veld achter zich, zijn zij de eerste ploeg dit jaar van Skadi met een taart in de NOOC-Bokaal (waarvoor Hulde!).

Al met al vond ik het een succesvol weekend! Met drie taarten erbij staat de teller nu op 4 taarten dit jaar! Wilt u straks ook lekker een stukje taart mee eten op de taarteborrel in september? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan!