PEiL snel

Geplaatst op 15-05-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

Afgelopen weekend stond volledig in het thema van schommelingen. Zowel in het weer als op het water, schommelde het weekend tussen mooi en matig. Hieronder leest u welke prestaties er dit weekend zijn geleverd en welke ploegen toch net wat harder zullen moeten gaan strijden.

Het weekend begon met heeren 1 in het onervaren C4+ veld. Deze mannen mochten helaas niet de PEiL starten voor de NOOC Bokaal, maar bewezen in dit veld alsnog hier absoluut in thuis te horen. Met overtuiging wonnen zij het veld en sleepten de taart naar Rotterdam! In ditzelfde blok heeft ook Booty een eerste plek behaald; zij hebben het oproeirecord gebroken na een heftige reis naar het o-zo-dichtbije Delft. Gelukkig hadden ze nog wat energie over om nog een elfde tijd te mogen varen in NOOC Damesch poule 3!

In het tweede blok kwam de heeren clubacht als eerste uit voor Skadi. Ze kwamen hard uit de start en hielden dit lang vol. Waar de mannen op de 3000 meter nog vijfde lagen, gingen zij na de laatste anderhalve kilometer als zevende over de finish. Nog even werken aan die eindsprint en de A-finaleplek is binnen.

In het heeren C4+ klassement bleek de lange afstand toch wat lastiger dan de eerdere sprintjes. Met een dertiende en laatste plek in het veld, zullen heeren top A en Tirpitz zich klaar gaan maken voor de EDR. Met een 1500 en 450 meter is dit wellicht de wedstrijd waar zij potten gaan breken. Dorst en Baccatum hadden ook veel moeite met de lange race konden helaas niet meekomen in NOOC Damesch poule 4.

Door de afgelasting van het derde blok, mochten Poesh, Volatica Ancora en Straight Outta Compo een 450 meter starten in plaats van de lange race. De ploegen presteerden nagenoeg gelijk en bereikten respectievelijk een zevende, achtste en zevende plek in NOOC Damesch poule 5 en heeren poule 2. Het is nog even afwachten hoe deze tijden meegenomen gaan worden in de NOOC Bokaal tussenstand en wat dit gaat betekenen voor deze ploegen.

Verder startten op de PEiK ook de heeren clubacht en de Skadi-Njord bestuur combinatie. Beide ploegen eindigden in het midden van hun veld.

Op zondag begon de dag met twee dubbeltweetjes. In een veld met dertien bijna-alleen-maar oud-wedstrijdroeiers-ploegen kregen deze vier mannen het toch voor elkaar om een negende en elfde plek te varen! Het Dameschch C4+ klassement leek verdacht veel op dat van de heeren. Dameschch 1 werd evenals heeren 2 dertiende in het veld. Echter was Kers een ware verrassing; zij kwamen uit op een achttiende plek en kwamen voor het eerst uit de boot met een goed gevoel. Zet deze lijn door, meiden!

De Kangoeroeiers waren helaas wat hardleerser dan deze Dameschch. Ze voeren onderaan heeren poule 5 en zullen echt moeten gaan trainen om uit deze poule te promoveren. Ook de Dameschch clubacht zal wat harder moeten gaan werken om de potentie die zij op de Skoll Cup hebben laten weer terug te halen. Ze werden elfde in het veld.

Dhr. Van Baal en dhr. Rosenkrands zaten dicht op de mannen van Orca in het heeren tweezonder veld. Ze maakten een groot deel van het gat goed in hun eindsprint maar kwamen helaas net tekort voor het verslaan van deze ploeg.

NoKK steeg mede dankzij de coachtips van mej. Zuijderduijn boven zichzelf uit en bereikte de zevende plaats in heeren poule 4. De Damesch van Beter zijn dan wel Dameschch 11, ze konden toch nog een zestiende plek krijgen in de tweede Dameschpoule. Een beetje meer trainen en dan een keer een taart voor deze Dameschch?

De dag sloot af met bij de heeren een verrassende vierde plek in heeren poule 3 voor Bakpao. Ze grepen jammer genoeg wel nét naast die overwinning en gaan nu alles op alles zetten om dit op de EDR voor elkaar te krijgen!

Bij de Dameschch was het slotnummer een waar spektakel. Meefietsende wedstrijdroeiers, coaches van andere verenigingen en zelfs de kamprechters waren diep onder de indruk van de snelheid waarmee Dameschch 2 het water over vloog. Met wel drie eindsprinten kwam deze ploeg met razendsnelle tijd over de finish. De rest van poule 1 bleef op bijna een halve minuut afstand en de Dameschch gingen ervandoor met hun derde NOOC-taart! Met nog één NOOC wedstrijd te gaan – deze Dameschch zullen de Orca Slotwedstrijden niet starten in de NOOC – komt de winst van de NOOC Bokaal nu langzaam dichtbij.. Gaat de NOOC Bokaal dan nu echt voor het eerst naar Rotterdam?

We zien u op de EDR voor het vervolg van dit spannende vraagstuk!