Rottebokaal

Geplaatst op 15-05-2018  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Tanne Schreuder
En dan zit het er weer op, de 35ste Bavaria Rottebokaal. Zaterdag was een drukke, maar ook zeker zeer succesvolle dag voor Skadi. Deze dag startten zowel de damesch als heeren club acht, de heeren vier met en de heer Groothuis in zijn skiff, naast een groot aantal NOOC ploegen uit zowel Bakboord en Stuurboord en Damesch 1 in het klassement. De heeren clubacht, de heeren vier met en de heer Groothuis plaatsten zich allen voor de A-finale. Eveneens was er een A-finale voor Damesch 1, Damesch 2, Heeren 3, Heeren 5 en Heeren 6. Toen de finales eenmaal aanbraken regende het taarten voor Skadi. Damesch 2 taartte in Stuurboord bokaal in poule 1. Dit is de derde taart op rij en hiermee zullen zij  verdiend naar boven schuiven in hun klassement. De tweede taart van de dag was voor Heeren 5. Na tweede te zijn geworden op de PEiL in poule 3 van Bakboord bokaal dachten de mannen dat hun taart kansen er op zaten nu ze een poule hoger mee zouden varen. Niets bleek minder waar, onder begeleiding van hun coaches, mej. Clement in de boot en mej. Duijnisveld langs de kant, taartten de mannen in poule 2 en zullen zij naar verwachting volgende wedstrijd doorschuiven naar poule 1, waarvoor hulde! Hierna was het tijd voor de finales van het klassement. De dames hadden goede voorbereidingen getroffen en hadden, net als veel van de topploegen, de week voorafgaand aan de wedstrijd hun training op de Willem-Alexanderbaan gedraaid om zo het voordeeel van deze thuiswedstrijd te optimaliseren. Waar de dames niet als eerste uit de start kwamen hebben ze op het middenstuk hard gestreden om zo geruime tijd puntje puntje te varen met Njord. De laatste 500 meter waren dan ook enorm spannend en onder luidkeelse aanmoediging van een enorme groep meefietsende Skadianen hebben de dames de ploeg uit Leiden uiteindelijk met wel 3 seconden achter zich gelaten! Hiermee hebben de dames de eerste taart binnengehaald in het NOOC Onervaren C4+Klassement voor Skadi, een enorm mooie prestatie! Gefeliciteerd dames! In de namiddag, terwijl de Skadiband de sfeer hooghield, was het tijd voor de sprints. Het was mooi om te zien dat er zo veel ploegen op eigen initiatief hieraan deelnamen om zo nogmaals voor de eer van Rotterdam te kunnen strijden. De sprints bestonden uit 500m gevolgd door 250m en hier liet Skadi zien dat onze ploegen zowel over 2k als op de kortere afstanden goed kunnen presteren. Er werden 3 taarten binnen gehaald door de heeren 4+, Damesch 1, en de heeren van het 145ste bestuur samen met hun KNSRB vriendje Kramer en stuurvrouw mej. Louter.
Zondag was het terrein vol met brakke koppen, maar de eerste roeiers verschenen om 9.45 uur alweer fris en fruitig aan de start. Op de zondag startten naast de NOOC ploegen en Heeren 1 in het Klassement, de dames in de 2x en de damesch club4*, met aan het eind van de middag het disputen veld. Op deze wat minder zonnige, maar wel droge, wedstrijddag waren het Heeren 2, Heeren 1, Damesch 3, Damesch 5 en Damesch 7 die zich plaatsten voor de A-finale. De taart van de dag was voor Damesch 3. Zij hebben met een voorsprong van wel 12 seconden op de nummer twee het veld aangeveegd in poule 1 van Bakboord bokaal. Hiermee hebben ze hun eerste plek in hun klassement nog steviger gevestigd. Aan het einde van de dag was het traditiegetrouw aan de disputen om zich op het water aan elkaar te meten. Gefelicteerd Omertà en De E.M.M.E.R. voor het behalen van de eerste plek.

Al met al 
was het een fantastisch weekend, veel dank aan de commissie die ontzettend hard heeft gewerkt om dit mooie evenement neer te zetten! Op naar de 36ste edititie!