Skadi aan de TOP

Geplaatst op 20-02-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

Het was een zwaar weekend voor hoesnelwasik.nl. Met de zinderende Winterwedstrijden in Delft en de Saurus International Regatta in Maastricht, stond deze website natuurlijk bij elke Skadiaan onder constante druk van de F5-toets. Terwijl er zaterdag al hoge ogen waren gegooid door de eerst startende Skadi-ploegen op de Winterwedstrijden, begaven de heeren en damesch topploegen zich naar het verre en zonnige zuiden. Tussen de Franse, Vlaamse en Duitse ploegen maakten zij zich klaar voor een mooie try-out aan de voordeur van het seizoen.

De damesch topploegen startten als eerste op de 1500 meter op het Vlaamse water van Lanaken. Damesch 1 zette hier een goede tijd neer en vestigde zich op een tweede, bijna eerste, plek. Op de 250 meter in ons eigen kikkerlandje werden zij echter getroffen door materiaalpech en finishten zij als vierde van het veld met een losgekoppelde binnenhendel. Damesch 2 werd derde en heeft laten zien dat techniek in een C4+ toch écht wint van groot fysiek.

In de namiddag vlogen de heeren topploegen door de start van de 1500 meter. Ook de 250 meter verliep soepel en de heeren stapten met een goed gevoel de boot uit. Na twee uur wachten op de juiste tijden, wisten we het echt zeker; niet alleen veegden beide Skadi-ploegen het veld aan, ook was de derde taart van het jaar binnengeharkt door heeren 2!

Na het jonassen van mej. Van Dalen en het smullen van de taarten, was het tijd om weer terug te keren naar de bewoonde wereld met een extra dosis wedstrijdervaring rijker. Deze ervaringen zullen in het aankomende seizoen zomaar het verschil kunnen maken in de onervaren C4+’en velden. Op de Blasphemy zullen we het laatste tipje van de sluier mogen zien voordat het seizoen echt begint voor deze hardtrainende ploegen. Al met al was het een TOPdag!