Skadi wint de NOOC!

Geplaatst op 20-06-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

Afgelopen weekend was het allerlaatste competitieweekend van dit seizoen. Met de zonnige en succesvolle Orca Slotwedstrijden hebben we het seizoen mooi afgesloten. Er zijn mooie prestaties behaald en de sfeer zat er goed in.

Volatica Ancora, ook wel bekend als het vliegende anker, kwamen op hun laatste wedstrijd uit in poule 2. Met gemak pakten zij de A-finale en gingen vol voor de taart. Helaas ging de finale niet helemaal volgens plan en werden de mannen vierde. Desondanks hebben zij wel mooie races gevaren en zijn ze er klaar voor om volgend jaar een taart te gaan pakken in de najaarsbokaal!

Ook Poesh plaatste zich voor de A-finale in Damesch poule 5. De ploeg volgde de voetstappen van Volatica en eindigden ook op een vierde plaats in de finale. Booty kon hun finale wél winnen, maar door pech met een bankje in de voorwedstrijd moesten zij het doen met een eerste plek in de D-finale. Ook voor deze ploeg geldt dat ze zich volgend jaar zullen gaan revancheren in de najaarsbokaal.

LUX kwam uit in poule 1 en mocht hierin de C-finale starten. Zij pakten hier de vijfde plek. Een hele mooie prestatie in deze zware poule! De NOOC-standen staan nog niet online, maar de meiden zullen ergens rond de top-25 van de 160 damesploegen van Nederland zijn geëindigd. Goed gedaan!

NoKK streed onder leiding van mej. Zuijderduijn voor een verbetering van hun zevende plaats in poule 4 op de EDR. Ze waren goed op weg, maar kwamen helaas toch niet verder dan de vierde plek in de B-finale. De mannen hebben wel enorm genoten van de wedstrijd en hebben mej. Zuijderduijn nogmaals bedankt voor haar steun en toeverlaat.

In het heeren C4+ klassement stond er veel op het spel. Niet alleen waren de laatste punten voor het klassement hier te winnen, ook het NSK werd in dit veld verroeid. De eerste, tweede en derde ploeg van het veld krijgen een podiumplek voor het Nederlands Studenten Kampioenschap en er werd gestart met halve finales. Tirpitz kon jammer genoeg niet meekomen in het veld en greep ruim de halve finale mis. Bij heeren 2 liep de spanning wellicht toch te ver op, want ook zij konden de halve finaleplek niet bemachtigen. De tijd die ze voeren was echter wel wat beter dan de andere uitgeschakelde ploegen dus uiteindelijk hebben ze nog de veertiende plek kunnen pakken.

Damesch 2 mocht de Orca Slot niet starten in de NOOC omdat ook zij maar vijf wedstrijden mochten starten, maar dat weerhield ze niet om hun directe concurrentie te komen bekijken op zaterdag. En ja als je er dan toch bent, dan maar ook starten toch? Ze kwamen uit in het dames ervaren 4+ categorie A veld samen met mej. Baltus. Hier pakten zij nog twee ploegen uit het veld en startten ze de voorbereiding naar een mooi wedstrijdroeijaar in het volgende seizoen.

Daarnaast was ook de heeren clubacht gedoemd tot het starten van de 2k in de zon. Ten opzichte van hun vorige Bosbaan-wedstrijd hebben zij zich ruim gerevancheerd met het starten van de B-finale. De mannen hadden echter toch wel hun zinnen gezet op de A-finale. In de B-finale werd de ploeg vierde. Ze sloten het seizoen gezamenlijk af met dozen pils en heel wat uurtjes in de Mac.

Dhr. Hollander startte de laatste wedstrijd in de 2x voor de ASK & Embla Bokaal samen met dhr. Van Hoeven. Hoewel dhr. Van Hoeven niet bevoegd was om te starten in een Skadi-shirt, heeft hij het donkerblauwe shirt nog zo lang mogelijk geboycot. Ze waren niet tevreden over de race, maar hebben wel genoten van het starten van de wedstrijd en overwegen zelf een revanche voor volgend jaar, maar dan wel in een Skadi-tenue.

Op zondag begon de dag hectisch in dames poule 4. Met maar liefst drie ploegen in deze poule was het strijden om de taart van de poule én de eer voor de vereniging. Ploegje Dorst en Baccatum kwamen samen uit in de C-finale en werden zesde en vierde. Ook in de A-finale werd Skadi vertegenwoordigd, namelijk door de damesch van Beter. Zij baalden van hun degradatie naar deze poule en wilden zich bewijzen met een taart op de valreep van het einde van het seizoen. Het bleek echter dat er meer ploegen waren die met deze instelling aan de start lagen. Beter werd vierde in de A-finale. Wellicht ook een revanche in de najaarsbokaal?

Ongeregeld mocht zich niet meer voegen tussen de NOOC-ploegen en kwam uit in het onervaren C4+ veld. Ze startten de B-finale en werden hierin tweede.

Heeren 1 kwam uiteraard in poule 1 uit van de NOOC Bokaal. Ze stonden tot nu toe derde in de bokaaltussenstand en wilden deze plek graag vasthouden. De A-finale was behaald en de grootste concurrentie moest het doen met een B-finale, zowel Euros als Laga. In de A-finale werden de mannen vijfde. Het lijkt erop dat zij hiermee hun derde plek in de bokaal met succes hebben verdedigd, maar het zal nog even wachten worden op de eindstand van de NOOC Bokaal. Hulde voor de prestaties van deze mannen gedurende het jaar!

Bakpao was een van de ploegen met zeer gecommitteerde coaches dit weekend. Terwijl mej. Duindam en mej. Beeldman zich door de zon heen ploeterden, plaatsten de heeren zich voor de B-finale. Met bijna 6 uur tussen hun voorwedstrijd en finale had de ploeg genoeg tijd om zich voor te bereiden en te genieten van het weer met hun coaches. Ze pakten een vierde plek in de B-finale en hebben samen een leuk jaar gehad.

In het damesch C4+ klassement was het net zoals bij de heeren op zaterdag weer menens. Alle ploegen waren bloedfanatiek en zo ook Kers en Damesch 1. Kers pakte de TopC4+ van Asopos in de voorwedstrijd, maar dit was helaas niet genoeg voor een halve finale in dit sterke veld. Ze baalden enigszins van de race, maar vonden het wel een zeer geslaagd jaar. Ze zijn boven hun eigen verwachten en die van hun coaches uitgestegen en hebben mooie tijden neergezet!

Damesch 1 heeft zich na de EDR herpakt en besloot de blessures in de ploeg die langverwachte rust te geven. Ze startten met mej. Krans uit Damesch 2 en zetten alles op alles om deze laatste wedstrijd te knallen. Na een goede voorwedstrijd pakten de Damesch met gemak een halve finale plek. Ze hadden de vijfde tijd uit het klassement en klaarden helemaal op door het zicht op de A-finale. In een bloedstollende halve finale bewezen ze met hun eindsprint dat deze A-finale zeker hun thuis was. In de A-finale zelf waren de Damesch echter zo goed als leeg en konden ze het veld niet meer bijbenen op de 2k. Met een zesde plek in het klassement sloten zij de dag af. Ook deze dames hebben een heel goed seizoen gevaren ondanks de tegenslagen zoals blessures die ze te verduren kregen. Bravo voor jullie prestaties!

In het LenteC4+ veld startte één HIP-ploeg van Skadi. Waar andere verenigingen tientallen boten op het water hadden gelegd om toch nog ergens een taartje te pakken, hadden wij er slechts één nodig. Met een harde start en een sterk middenstuk wonnen de Zalmen niet alleen de NjoLaSka, maar ook de Orca Slot! Gefeliciteerd!

De Damesch Club8+ had een wisselend seizoen tot nu toe gevaren en het was dan ook nog helemaal open wat zij op deze wedstrijd gingen presteren. De voorwedstrijd verliep matig en pakte uit in een B-finale. Hier konden zij zich nog herpakken en werden tweede in de B-finale. Ook zij sloten het seizoen samen af met een drankje op hun Kruithuistaart en een gezamenlijke barbecue.

Tot slot kwamen dhr. Trapp en dhr. Bazuin uit in het heeren skiff veld. Dhr. Trapp had toch wel een beetje veel gedronken en een beetje weinig getraind in de week voor de wedstrijd en moest het dan ook doen met een vijfde plek in de voorwedstrijd. Dhr. Bazuin bereikte de B-finale en toonden in zijn voorwedstrijd absolute sportiviteit door zijn tegenstander zelfs nog aan te moedigen tijdens de race. In de finale werd hij vierde na een leuke sparsessie met de skiffeur van Proteus.

Het was een druk weekend met veel ploegen en mooie prestaties. Aan het einde van de zondag mochten we afsluiten met de bokalenuitreiking. Voor het allereerst klonk het Skadi-lied bij de uitreiking van de NOOC Bokaal! Na een zeer succesvol jaar heeft Damesch 2 de NOOC Bokaal binnen weten te slepen en Skadi trots gemaakt! Ook de klassementsploegen, heeren 1 en de clubachten hebben de eer van de vereniging hoog gehouden. Andere verenigingen worden steeds banger voor Skadi als concurrent en dat willen we graag zo houden.

Ik heb enorm genoten van dit jaar en wil alle ploegen bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Mede namens de Competitie Commissie kan ik met een gerust hart zeggen dat het een succesvol jaar is geweest. Er zaten geen ploegen in de laagste NOOC-poules, er is uitgeblinkt aan de top en er zijn meerdere verrassende en eervolle taarten binnengesleept.

Alle coaches van dit jaar hebben enorm bijgedragen aan de goede prestaties van de afgelopen tijd. Jullie eigen ploegen bedanken jullie ongetwijfeld nog voor jullie onvoorwaardelijke steun en kennis, maar ook namens de vereniging onwijs bedankt!

Aan alle ploegen, coaches, stuurlieden en enthousiaste toeschouwers; enorm bedankt voor het leuke jaar! Het was me een waar genoegen om dit jaar met jullie te mogen afsluiten dit weekend. Met vol vertrouwen draag ik mijn functie later deze zomer over aan mej. Schreuder. Met nu al zoveel animo voor de najaarsbokaal en alle andere ouderejaars roeiopties, weet ik zeker dat het competitieroeien de komende jaren alleen nog maar zal stijgen in haar aanzien en gezelligheid!

Op naar volgend jaar!

SKADI WINT DE NOOC!