Skiffend succes in Hilversum

Geplaatst op 17-10-2016  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

Afgelopen weekend hebben 12 ploegen de Tromp gestart. Deze wedstrijd over 5250m op het prachtige Hilversumse roeiwater is al vaak gebleken een prooi te zijn voor Skadi. Ook dit jaar zijn heel mooie resultaten behaald en heeft Lisanne Brandsma het eerste blik voor Skadi binnengehaald! Gefeliciteerd Lisanne!

Op zaterdag startten vier Skadi-ploegen in Hilversum. Thijs van Luijk beet de spits af en doorkruiste het veld met krachtige halen. Hij zette met 20:05.9 over 5250m een prachtige tweede plaats neer in het H 1x veld! In hetzelfde blok startten Thijs Dullaart en Maurits Droogh in het LSB 1x veld. Het bleek een sterk veld en ondanks de souplesse van beide heren wisten zij zich niet vooraan in het veld te scheren. In de middag was het tijd voor de middengroep dames om te knallen in de 4+. Met soepele halen roeiden zij naar een verdiende 7e plek.

Zondag om 10.00 uur was het tijd voor de ouderejaars dames Lisanne Brandsma, Crista Algie, Sophie Wooldrik, Jara Verweij en lichte dames Sanne van den Tol, Claudia de Hartog en Heliantha de Wid om Skadi te vertegenwoordigen in Hilversum. Lisanne Brandsma had de beste papieren voor de overwinning en zij maakte deze favorietenrol ruimschoots waar door in een tijd van 23:02.4 naar de zege te varen. Een geweldige prestatie! Daarnaast heeft Crista Algie een mooie 6e plek behaald in hetzelfde veld. Jara en Sophie startten allebei in het DSB 1x veld. Het bleek een ware inhaalslag te worden voor Jara, aangezien zij achterin het veld was geloot. Soepel gleed zij door het veld en wist uiteindelijk een 2e plek te bemachtigen! Voor Sophie was een 6e plek in het DSB 1x weggelegd. De lichte dames hebben zich niet onverdienstelijk laten gelden op de Tromp en zijn in de middenmoot geëindigd. Dit belooft wat voor het komende jaar. Om 13.00 uur lagen de middengroep lichte heren aan de start om hun halen van de dag te maken. Helaas was er nog te weinig in de 4+ getraind om mee te kunnen varen in het LH 4+ veld.