Skøll Cup

Geplaatst op 15-04-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Sam Rigter

We reisden dit weekend weer af naar de Bosbaan in 020. De stuurboord bokaal, klassementsploegen, Dames Club 8 en Nicky Maassen starten dit weekend de Skoll Cup.

Zaterdag ochtend vroeg startte Skadi met de voorwedstrijden van de Stuurboord poules. Dames 4 en Dames 14 lieten de ploegen van hun heats achter zich en gingen als eerste over de finish. Dames 4 plaatste zich hiermee ook voor de A finale waar ze vierde werden. Goed gewerkt dames!

Zondag ochtend vroeg startte de dag weer met de voorwedstrijden. Top Ploeg Dames 3 finishte eerste en plaatste zich voor de B finale.

Hierna was het aan de Dames Club 8+ om hun krachten te laten zien op de 2k baan! Samen met Theta, Njord en Triton lagen ze klaar voor de start. Theta en Njord startten snel weg en namen de voorsprong op Skadi. Gedurende de race kwamen onze Dames op gang en passeerden Njord na de 1000 m. Met de finish in zicht kwam Skadi dichter bij Theta die de hele race vooraan hadden gevaren. Met een overtuigende eindsprint knalden onze Dames over Theta heen en plaatsten zich voor de A finale. Een spectaculaire finish!

Ook onze eerstejaars skiffeuse Nicky Maassen trotseerde de 2K in het DErv 1x veld voor de Skiffbokaal. Met een steady race werd ze vierde in haar voorwedstrijd en kwalificeerde zich in de B finale. Aan het eind van de dag finishte ze eerste in de B finale, een prestatie om trots op te zijn.

Zondag middag was het aan de top ploegen Dames 1 en Heren 2 om zich te plaatsen voor de A finale. En dat deden ze! Heren 2 veegde hun heat aan met een indrukwekkende 18 seconden voorsprong op de nummer 2. Dames 2 werd tweede in hun voorwedstrijd van het Klassement.

Zondag middag stond in het teken van de finales. De Dames Club 8+ finishte vierde in hun A finale en Dames 1 behaalde de zesde plek. Heren 2 startte met een flinke tegenwind en nam even de tijd om de eerste plek te bemachtigen. Na 500 meter lagen ze op kop en lieten deze plek ook niet meer los. Als eerste gingen ze over de finish en behaalden hun tweede taart van de Stuurboordbokaal!

Het was een goed weekend met mooie races. Zaterdag staat de Traianus Regatta op de planning in Nijmegen voor de Bakboord Bokaal ploegen.