Slberne Riemen von Berlin

Geplaatst op 24-10-2017  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Sophie Louter
De Silberne Riemen von Berlin, een wedstrijd waar we als Skadianen afgelopen weekend voor het eerst aan meededen. Alle roeiers van de middengroepen én de ouderejaars heren zijn het afgelopen weekend afgereisd naar Berlijn. Daar lagen vier 8'en en een dubbel 4 aan de start van de race die over 6,3 km Berlijns water werd verroeid. Na deze lange afstand wedstrijd werd er ook nog eens een sprint gestart door al onze ploegen.
Na in de ochtend nog snel de baan verkend te hebben lagen alle ploegen in de middag opgelijnd achter de start om te beginnen met de race over 6500m. Alle Skadi ploegen voeren een goede, sterke race met een overtuigende laatste 250 meter. Deze eindsprint was namelijk nodig om na de race mee te kunnen doen in de bijbehorende sprintwedstrijd. Al snel bleek dat onze bijna volledige Oude Acht duidelijk de snelste tijd had gevaren op de lange afstand. Dit betekende twee dingen. Dat zij een prachtige trofee terug naar Nederland mochten nemen. Maar ook dat zij door een interessant promotieschema maar liefst zes keer mocht sprinten over 250 meter tegen de rest van de top 8 in het senioren mannen veld. Hier kwamen zij twee andere Skadi ploegen tegen, MGZ en MGL. Deze ploegen hadden ook een snelle eindsprint geroeid waardoor zij mee mochten doen in de sprintwedstrijd. Hierna volgde een sprint-spectakel waarbij we de Skadi heren ploegen van links naar rechts en van rechts naar links zagen sprinten. Helaas waren de Russen ons uiteindelijk net iets te snel af door heel tactisch gebruik te hebben gemaakt van het promotieschema, waardoor zij maar een keer 250 meter hoefden te sprinten.
Ook de damesploegen hadden een goede dag zaterdag. MGLD startte in een gestuurde dubbel vier en MGD in een acht. Beide damesploegen werden tweede in hun veld na een sterke constante race. Ook deze dames gingen voor de sprintwedstrijd. Dit betekende dat ook zij nog even alle zeilen bijzetten om die laatste 250m een mooie eindsprint neer te zetten. En zo geschiedde. Na een verandering van opstelling, de stuur werd ingewisseld voor een roeier, waren de MGLD er klaar voor om te starten in de sprintwedstrijd. Ook de MGD waren klaar voor de sprint na een korte pauze op de kant. Beide damesploegen hebben hard gestreden op het water en konden ondanks de geringe voorbereiding voor de sprint tevreden terugkijken op beide races!