Stichting MOVE

Geplaatst op 14-02-2020  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen maand vierde Stichting MOVE haar 10-jarige jubileum. Stichting MOVE is een stichting waar alles draait om leerlingen van basisscholen uit minder bedeelde wijken. Door deze kinderen in contact te brengen met studenten en hun verenigingen, zetten ze een stapje buiten hun eigen belevingswereld en komen ze in aanraking met het studentenleven. Verder wil Stichting MOVE dat de kinderen hun eigen omgeving actief proberen te verbeteren door middel van een eindproject, waarbij ze worden begeleid door studenten van Skadi.

Het was een groot feest in Utrecht, met veel verschillende workshops en een wel erg bijzondere gast: Zijne Majesteit de Koning. Twee Skadi leden, Nanne van Doorn en Floor Ruttenberg, waren uitgenodigd om deel te nemen aan het tafelgesprek over ‘de kracht van verbinding’. In het gesprek werd gesproken over kans(on)gelijkheid, inclusiviteit en verbinding in de maatschappij. Daarnaast spraken zij over de ervaringen met het project van Stichting MOVE.

Skadi doet al meerdere jaren mee aan projecten van Stichting MOVE en heeft sinds vorig jaar een commissie opgericht met een passende naam: de MOVE Commissie. Deelnemen aan de MOVE Commissie was voor alle commissieleden een enorm bijzondere ervaring en Skadi steunt ook aankomend jaar weer dit prachtige project!