Succesvolle ARB

Geplaatst op 06-06-2017  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg
Sinds een lange tijd kon er dit weekend naar de Bosbaan afgereisd worden om een wedstrijd te starten in Amstelveen. De ARB stond dit op het programma en gepaard met een zonnetje en flinke wind beloofde het weer een snel weekend te worden.

Op vrijdagavond werd er eerst gesprint voordat de 2k’s konden beginnen op zaterdag en zondag. Een goede manier voor ploegen om de felheid in de eerste 500 m goed te testen. Vooral eerstejaars licht had deze opdracht goed begrepen en wisten na een bloedstollende race voor Nereus de finish te bereiken!

Op zaterdag was het Crista Algie die, na de Westelijke te hebben geblikt in de DB 1x, dit weekend gestart heeft in de DG 1x. Na de voorwedstrijd zonder veel problemen doorgekomen te zijn, wist zij in de finale stoicijns het veld te doorkruisen en evenals twee weken geleden het erevlot te bereiken!

Sander Boelens en Joris Faas hebben hun eerste plek in het Dev 2x klassement verstevigd door wederom met kop en schouders boven het veld uit te steken en hebben tevens hun record verbroken met 13 seconden verbroken!

In het E 4- veld startte Jasper Tissen samen met Gover Viergever, Vincent van der Want en Harold Langen. Deze bondsvier had nog enige tegenstand van Nereus, maar zij konden hen de hele race netjes achter zich houden.

De zondag was de dag van de lichte dames. Claudia de Hartog kon revanche nemen in het LDB 1x veld en Sanne van den Tol startte de LDG 2x met haar combipartner van Saurus. Claudia roeide haar eigen race en in de laatste 500 m pakte zij de eerste plek om deze niet meer los te laten. Met een sterke race heeft zij het felbegeerde Beginner blik binnengehaald! Sanne was in de 2x een klasse apart en door een overtuigende race wist zij haar derde scullblik te verdienen. De mouwtjes mogen er af!

Marieke Keijser heeft dit weekend in de skiff gestart nadat zij vorige week in Racice op het EK zilver had gepakt in de LW 2x. Ook in de skiff gaat zij nog steeds bijzonder hard. Niet alleen wist zij als lichte dame de DE 1x te blikken, zij zette ook een tijd van 7:29,21 neer! Dit is 4.8 sec af van een lichte dames skiff wereldrecord!