Taart aan het slot

Geplaatst op 14-11-2016  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

Wedstrijdverslag Argo Najaars Slotwedstrijden

Terwijl er meer dan honderd Skadianen waren afgereisd naar Brugge, vertrokken de heer Veenman en ik met een groep van zeven ploegen, een handjevol gecommitteerde coaches, en de CoCo naar het verre Wageningen voor de Argo Najaars Slotwedstrijden. Waar deze wedstrijd voor sommige ploegen een eerste krachtmeting was, was het voor de ouderejaars alweer de laatste wedstrijd van de Najaarsbokaal.

De Najaarsbokaal is dit jaar voor het eerst gestart door Skadi. In een 2x en een 4+ zijn er zes enthousiaste dames namens de vereniging gedebuteerd op de Thêta Herfstregatta en de ANS en op de Asopos Najaars startten ze als een van de weinige ouderejaars. Met dank aan mej. Snoeck Henkemans, mej. Van der Burg, mej. Hulleman, mej. Schreuder, mej. De Groot en mej. De Jongh is deze bokaal gestart en uitgeroeid voor het eerst in de Skadi-geschiedenis, waarvoor hulde!

In het dames onervaren C4+ veld zijn de dames van ploegje ‘Head’ gestart en de dames van de topselectie. Head heeft een mooie eerste wedstrijd gevaren en als een van de weinigen de wedstrijdervaring meegepakt als voorbereiding op het voorjaarsseizoen. Ze eindigden als 14e van de 16. De dames van de topselectie gingen erg goed en hebben het onder begeleiding van mej. Verkerk weten te schoppen tot een derde plek in dit veld! Dit belooft veel goeds voor het aankomende seizoen!

Tot slot was het de beurt aan de heren topselectie. Met welgeteld drie boten zijn zij gestart onder de begeleiding van mej. Fruytier en mej. Weijers. De boten bereikten een achtste, derde en eerste plek in het veld van negentien onervaren C4+’en! Met een razendsnelle tijd van 1:41,7 is de tweede taart van het jaar voor de heeren Onijs, Vreeken, Brefeld en Duran en stuurvrouw Van Dalen!

Al met al was het een geslaagde dag met mooie prestaties. Met de koude winter op komst was dit voorlopig de laatste wedstrijd, maar de roeiers staan al te springen om het trainingskamp in februari en de Blasphemy in maart. De snelle tijden hebben de toon gezet en leggen de lat nog hoger voor het aankomende voorjaarsseizoen!

Skadi wint de Varsity!

 

Het verhaal van: de Dames Topselectie 2016-2017

Auteurs: Emma de Jager en Noëlle Krans

“Afgelopen zaterdag hebben wij onze allereerste wedstrijd gestart. In alle vroegte, reisden we naar Wageningen met een deel van de topselectie. In de ochtendmist startten wij onze eerste wedstrijd van het jaar, die soepeler verliep dan we hadden verwacht. We zetten een tijd neer die ons bovenaan in het klassement bracht. Helaas bleek Argo erg bekend op hun eigen water en roeiden ze ons voorbij.

Tussen de wedstrijden door werd er fanatiek aangemoedigd door alle aanwezige Skadianen en werd de Heren topselectie naar de overwinning geschreeuwd. De soepjes vulden de buik van mej. Theeuwen goed en hielden de rest van de roeiers warm. 

’s Middags startten we voor een tweede keer. Het water was iets ruiger geworden, maar we waren vastberaden om de beste tijd neer te zetten voor de eer van Rotterdam. Uiteindelijk behaalden we een derde plek. Ietwat teleurgesteld, maar toch ontzettend trots op deze prestatie. 

We sloten deze mooie dag af met de prijsuitreiking, waar onze Heren van de topselectie hun taart in ontvangst mochten nemen.”