Trainingskamp I - Brugge

Geplaatst op 19-11-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse trainingskamp in Brugge plaats. Een groep van 140 Skadianen trainde drie dagen lang om zich voor te bereiden op de komende weken. Voor de eerstejaars ploegen staat deze week de alleszeggende nultest op de planning, de middengroepen starten deze zondag de Hel in het nog koudere noorden.

Na vrijdag vroeg te zijn gearriveerd stapten de meeste ploegen al de boot in voor de eerste kilometers op het Boudewijnkanaal. Door de strakke planning en goede samenwerking van de eerstejaarsploegen werden de eerste bordjes meteen nadat de laatste ploegen van het water kwamen al geserveerd.

De volgende dag stond in het teken van een goede introductie tot het wedstrijdroeien; roeien en eten. Na een aantal goede trainingen gedraaid te hebben, mede mogelijk gemaakt door niemand minder dan de Koninklijke Roeivereniging Brugge (wat weer een totaal ander verhaal is) werd ook de verticale integratie bevorderd door de sectiediners. De sparsessie, waarin drie keer 3 km wordt geroeid, was er dit jaar om door een ringetje te halen en laat zien dat het goed gaat met Skadi. Alle 28 ploegen denderden over het water en maakten het kanaal onveilig. Uiteindelijk gingen de MGLD in de Linz er met de Jurgen bokaal vandoor, gefeliciteerd mej. Van de Velde en mej. Van den Puttelaar! Al het materieel werd zorgvuldig schoongemaakt en weer soepeltjes naar Rotterdam vervoerd. Roeiers, coaches en iedereen die verder mee was, bedankt voor jullie inzet, het was een geslaagd weekend!