Trainingskamp II - Maastricht

Geplaatst op 28-01-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Met het trainingsweekend in Brugge nog vers in ons geheugen gegrift, zijn we afgelopen weekend alweer naar het tweede trainingsweekend afgereisd. Een groep van 105 Skadianen trainde drie dagen lang in Maastricht om zich voor te bereiden op het naderende langebaanseizoen.

Na vrijdag vroeg te zijn gearriveerd stapten de meeste ploegen al in de boot voor de eerste kilometers op de Vlaamse wateren. ’s Avonds liet EJZ zien de nodige culinaire kunsten te bezitten, waarna een heerlijk bereide pastamaaltijd volgde.

Op zaterdag zijn er vele kilometers gevaren door al onze wedstrijdroeiers. Die avond hebben alle secties zich verzameld om met verschillende jaarlagen te gaan dineren. Gelukkig was iedereen evengoed klaar om zondagochtend te gaan sparren. Met een flinke stroming, stevige wind en hevige regenval beloofde het een behoorlijk bitse sparsessie te worden. De sparsessie, waarin twee keer 3 km wordt geroeid, was er dit jaar om door een ringetje te halen en laat zien dat het goed gaat met Skadi. Maar liefs 16 Skadi ploegen en 8 Saurus ploegen denderden over het water en maakten het kanaal onveilig. De omstandigheden werden bedwongen en er werden rappe tijden gevaren. Met name de middengroepen lieten zien dat de afgelopen maanden de vruchten beginnen af te werpen. Roeiers, coaches en iedereen die verder mee was, bedankt voor jullie inzet, het was een geslaagd weekend!

Foto's van het trainingskamp vindt u hier