Trainingskamp III - Keulen

Geplaatst op 01-04-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Afgelopen weekend stond al weer het laatste trainingsweekend van dit seizoen op het programma. Voor menig wedstrijdroeier dé stip op de horizon om gedurende de sombere en donkere winterse trainingen naar uit te kijken. Immers weinig mooiers te bedenken dan een weekend lang peddelen op het mooie water van de Fühlinger See in de aanwezigheid van een brandend zonnetje. Met op vrijdag voor veel ploegen al twee trainingen gepland begon het bruiningsproces dit jaar al vroeg. Met een heerlijke 20 graden was het dan eindelijk tijd om de lange thermos en skisokken in de tas te laten en hét moment om meer bloot te geven van de gespierde en afgetrainde lichamen die zich gedurende het najaar hebben ontwikkeld.

Dit hele weekend stond in het teken van de laatste puntjes op de i zetten voor het naderende kortebaan seizoen met als aftrapt de Varsity op zondag 7 april! Een reden voor de meeste ploegen om op vrijdag al tweemaal het water te trotseren. Op zaterdag zijn er vele kilometers gevaren door al onze wedstrijdroeiers. Die avond hebben alle secties zich verzameld om met verschillende jaarlagen te gaan dineren. Gelukkig was iedereen evengoed klaar om zondagochtend te gaan sparren.

De sparsessie, waarin drie keer 1000m wordt geroeid, was er dit jaar om door een ringetje te halen en laat zien dat het goed gaat met Skadi. De omstandigheden werden bedwongen en er werden rappe tijden en hoge percentages gevaren. Onze eerstejaars zware en lichte mannen bleken sterk aan elkaar gewaagd te zijn, net als de twee vierzonders van middengroep licht. Eerstejaarsdames, die in de eerste heat een waarschuwing ontvingen voor het te laat aan de start verschijnen, leken even de kluts kwijt te zijn. Gelukkig wisten zij zich in de derde heat te herpakken. Ook de 4+ van middengroep zwaar heeft laten zien enorme stappen te hebben gezet en aanvallend te kunnen varen. Pach & Ruben wisten in hun 2x met rake klappen drie steady races te varen. De 2x van eerstejaars zwaar wist hoge ogen te gooien door drie keer vooraan in hun heat te roeien. Leander en Ben hadden een goede sparringspartner aan elkaar en wisten beiden hoge percentages te varen. En ook Nina wist, zelfs zonder felle start, drie goede races neer te zetten.

Op zondagmiddag begon de vermoeidheid er voor menig persoon in te sluipen. Daarbij vergeten ook coaches in zo'n weekend goed voor zichzelf te zorgen. Gelukkig wist dhr. Freund een glimlach op ieder coachend gezicht te toveren door als een ware superheld traditioneel duits lekkernij uit te delen. Roeiers, coaches en iedereen die verder mee was, bedankt voor jullie inzet, het was een geslaagd weekend!

We kijken ernaar uit u zondag 7 april langs de kant van het 020 Rijnkanaal te ontmoeten!

Skadi wint de Varsity!

Keulen Trainingskamp