Trainingsweekend Eindhoven - Spijkers met koppen

Geplaatst op 15-02-2017  -  Categorie: Competitiesector  -  Auteur: Imke Theeuwen

Afgelopen weekend reisden er maar liefst 103 Skadianen af naar het verre Eindhoven voor het competitie trainingsweekend! Op vrijdagavond kwamen de eerste roeiers en coaches gepakt en gezakt het hostel binnendruppelen. Met gezichten vol spanning over de ijsstatus zochten zij hun plekjes in de slaapzalen, terwijl de heeren clubacht aan het zwembad in het hotel druk bezig was met ontspannen. Na een aardige dosis gratis drankjes, heerlijke hitjes en een paar hertjes gingen de lichten relatief vroeg uit.

Op zaterdagochtend waren de roeiers het ontbijt voor en ook de Competitie Commissie stond (redelijk) fris en fruitig klaar om het ijs te gaan breken. Eenmaal aangekomen bij het vlot, bleek het water ijsvrij! Een hogedrukspuit en wat strooizout later kon er geroeid worden.

Met bergen tosti’s, effectieve trainingen en honderden bordjes pasta popeye ging de dag over in de avond en was het tijd voor de CoCo Spelen. Zowel de ouderejaars als de eerstejaars weten inmiddels Jan en Magellaan te onderscheiden, hebben zich gerealiseerd dat de competitievloot wel echt heel erg groot is, maar zullen nog wel even moeten werken aan hun Nederlandse articulatie – van de Duitsers kunnen we wat leren! Uiteindelijk was het Breezer Ananas, de damesch topselectie, die er met de winst vandoor ging!

Op zondag was het animo voor zowel het vroege ontbijt als het trainen behoorlijk gedaald en kwam naar voren wie nou écht die fanatieke roeiers zijn. In de middag vond de sparsessie plaats met mooie resultaten. Met een percentage van ongeveer 95% ten opzichte van Orca Slot winnaars heeft de damesch clubacht laten zien dat zij het verste zijn in hun voorbereidingen voor het seizoen.

Al met al was het een mooi weekend. Zowel aan de bar als op het water en zelfs in het water zijn er memorabele avonturen beleefd. De clubachten en de topboten hebben in hun vier en zelfs vijf trainingen spijkers met koppen geslagen voor het aankomende seizoen en ook alle anderen aanwezigen hebben de Spijker leren kennen. Ook de enthousiaste ploegjes Kers, Lux, Poesh, Schwung, Bakpao en Beter, de Hollandse Trappende skiffeurs en de 144e ploeg van de Phecda Bokaal hebben zich gewaagd aan het vroege opstaan en laat pieken.

Het was een mooie gezamenlijke kick-off van het seizoen van 2017!