Tromp Boat Races

Geplaatst op 22-10-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Afgelopen weekend vonden de Tromp Boat Races plaats. Over een afstand van 5300 meter was het aan onze middengroepen om te laten zien wat zij op dit moment waard zijn. Zaterdag was het de beurt aan de skiffs en tweetjes van onze heren van MGZ en MGL. Een van de tweetjes werd gevormd door dhr. Stassen en dhr. Doussot. Met rake klappen in tempo 35! wisten zij in een tijd van 20.00.03 het Hilversumse kanaal over te racen. Dit was met ruimte snel genoeg voor een blik in het lichte heren senioren B (LHSB2-) veld. Gefeliciteerd Huub, Hugo en de coaches.

Dhr. Geschiere wist in zijn skiff een tijd neer te zetten van 20.32.7. Hiermee werd hij derde in het lichte heren senioren B (LHSB1x) veld. Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen. Voor dhr. Sijmonsbergen en dhr. Kosse zat het deze week niet mee. Waar het eerst op de weegschaal al niet soepel verliep, werden zij genoodzaakt in het zware veld te starten (H2-). Helaas strandde zij halverwege de race langs een weiland door materiaalpech. Wat dan wel weer een meevaller was is dat het spelen op de kant gewoonweg verder kon gaan. Dhr. Dogger, dhr. Van Streun, dhr. Wink en Dhr. Pach van MGZ wisten allen netjes in de middenmoot te eindigen.

Zondag was het de beurt aan de skiffs van MGLD, de skiffs en twee van MGD, en de 4+ van MGZ. ’s Ochtends was de aftrap van MGLD en MGD. Allen hebben zij een goede prestatie neergezet en laten zien dat ze erg gewaagd zijn aan elkaar en de rest van het veld. In de middag was het de beurt aan dhr. Rootliep, dhr. Labaar, dhr. Van der Hoek, dhr. Akerboom en stuurvrouw mej. Vroegindeweij. Er werd fel gestart, aanvallend geracet, goed geroeid en geen moment ingehouden. Hiermee wisten onze mannen en stuurvrouw met een nette tijd van 19.40.4 te finishen. Al met al was het een goed weekend voor Skadi en kunnen we met zijn allen uitkijken naar de mooie prestaties die dit jaar door Skadi geleverd gaan worden!