Tromp Boat Races

Geplaatst op 21-10-2019  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Quirine Griep

Afgelopen weekend vond de 34e Tromp Boat Races plaats op het Hilversums kanaal. Zaterdagochtend begon de dag voor Skadi met vier skiffjes van Middengroep Licht. Waar het voor dhr. Geschiere zijn zoveelste wedstrijd in het LHSB1x veld was, was het voor dhr. Stassen zijn eerste wedstrijd in dit veld. Dhr. Geschiere werd tweede in het veld.

Eind van de middag was het de beurt aan de vier-metjes van Middengroep Dames. Met oud-wedstrijdroeisters mej. Mol en mej. Feddersen, behaalde deze ene vier een vijfde plek in het D4+ veld.

Ook was het de beurt aan de twee-zonders van Middengroep Licht. Blik trekken door een Skadi boot was onvermijdelijk gezien er enkel Skadi boten meededen aan het LHSB2- veld. De vraag was enkel wie. Dhr. Lobéé en dhr. Braam bleken met 32 seconden hun ploeggenoten naar huis te varen. Gefeliciteerd heren!

Zondagochtend deed Skadi het rustig aan. Er zouden enkel skiffjes varen van de Middengroep Dames en Lichte Dames. Zo gezegd, zo gedaan. Op een rustig tempo werden de boten van de botenwagen getild en riggers verzameld. Één lichte dame dacht echter dat de Tromp een wedstrijd suppen was en bleek haar riggers en bankje in Rotterdam te zijn vergeten. Geluk bij een ongeluk waren dhr. Wallaart en mej. Menke niet met dhr. Labaar en mijzelf mee gereden. 08:00 op de Tromp was toch wel erg vroeg. Haastig werden zij gebeld of zij de rigger, drukstangen en bankje mee konden nemen. Met een ETA van 09:23 waren er nog zeven minuten op de klok om een sprintje naar het vlot te trekken met het pakket onder de arm en de boot met vier man op te riggeren om vervolgens stipt op sluittijd van de vlotten boot nat te gaan. Dhr. Weerheijm, dhr. Droogh en dhr. Hollander konden weer rustig ademhalen.

Dit blok bevatte 150 skiffjes en bleek erg leuk om vanaf de laatste brug te aanschouwen.  Waar de ene Skadi dame niet kon lachen om het aanmoedigen, was de andere dame de toeschouwers dankbaar voor het roepen “sturen!” om niet in de kant te belanden.

20191020-10393920191019-17422420191019-16214020191019-121547-018