Varsity 136

Geplaatst op 08-04-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Zondag was het dan eindelijk zo ver, de 136e Varsity vond plaats op het 020 Rijnkanaal. Het was een prachtige dag en het weer beloofde veel goeds. De ochtend begon met de time-trials van Top C4+ ploeg Dames 2 in het Dames Overnaedsche 4 veld, die een nette derde tijd wisten neer te zetten. Later de dag startte ook Heren 1 het Overnaedsche 4 veld. Wegens een inwegingsfout roeiden ze buiten medediging mee in hun veld. Desalniettemin hebben ze een sterke race gevaren en de snelste tijd neergezet onder de deelnemende ploegen. Dit is een prestatie om trots op te zijn en biedt een mooi perspectief voor hun seizoen in het Heren C4 Klassement.

De eerste voorwedstrijden die verroeid werden waren aan de vierzonders van MGL in het LHE4- veld. Zij kwamen beiden als derde over de finishlijn in hun voorwedstrijd, helaas een plek te kort om ’s middags finale te mogen varen. Nina en Giulia wisten zich goed staande te houden in het DE1x veld en zijn beiden door naar de A-finale die later de middag plaatsvond. Vervolgens was het de beurt aan onze eerstejaarsploegen om de voorwedstrijden te verroeien. Te beginnen met onze eerstejaars dames, die in de voorwedstrijd al lieten zien ook over twee kilometer te kunnen excelleren. Met een ruime 8 seconden voorsprong op de nummer twee kwamen zij als eerste over de finish. De lichte heren wisten ditzelfde trucje uit te voeren, en werden ook eerste in hun voorwedstrijd. Helaas lukte het zowel de lichte dames als de Jonge 8 niet de rake klappen neer te zetten die we van ze gewend zijn en behaalden beiden geen finale.

Tot slot was het aan de Oude Vieren om zich te kwalificeren voor de finales in het middagblok. Onze dames wisten een nette race te roeien en een plek in de A-finale te bemachtigen. Helaas vielen de puzzelstukjes voor onze Oude Vier deze dag niet op hun plek, en wisten geen plek in de A-finale te halen. Desondanks zijn wij ontzettend trots op de roeiers van de Oude Vier voor hun inzet en het harde trainen de afgelopen periode.

Na een korte scheepvaartpauze was het dan eindelijk tijd voor de finales. Allereerst was het de beurt aan middengroep lichte dames in LDG2x veld. Met direct een finale lieten mej. de Groot en mej. van de Velde zien een steady race te roeien, met als resultaat een derde plek.

Vervolgens was het aan de eerstejaars dames om hun ballen op tafel te gooien en te strijden voor wat zij waard zijn. De verwachtingen waren hoog gespannen bij eenieder, maar met Aegir een seconde sneller in de voorwedstrijd en Gyas op de hielen gevolgd zou het geen makkelijke pot worden. Tijdens het oproeien bleek al dat de dames goed in hun focus zaten en gebrand waren om de winst naar zicht toe te trekken. Na de eerste halen van de start wisten de dames de koppositie te pakken en na de eerste 500m bedroeg de voorsprong al 4 seconden. De rest van de race is hard gevochten en hard doorgeroeid, waardoor de dames dat epische Varsity blik wisten te bemachtigen! Gefeliciteerd dames en coaches met dit geweldige blik! Hierna volgde een warm onthaal op de kant en heeft het Skadi lied geklonken als nooit tevoren.

Vervolgens was het aan de lichte heren om de finale te verroeien, ook zij hadden goede papieren om goede resultaten neer te zetten. Dit resulteerde in een spannende race waar er gestreden werd om de eerste plaats met onze concurrenten uit 020. Uiteindelijk redden de mannen het niet om dat Varsity blik binnen te halen, helaas! Voor de finales van het Hoofdnummer was het eerst tijd voor de finale van de Oude Twee. Met dhr. Hutter en dhr. Faas en als stuurvrouw mej. Berger hadden we dit jaar een goede afvaardiging uit de Oude Vier van vorig jaar. De halen waren sterk, maar door een achterblijvende fitheid moesten zij genoegen nemen met een tweede plek.

Dan was het moment daar voor de race van de Dame Vier. Door verschillende omstandigheden bestond de finale van de Dames Vier ditmaal enkel uit vier boten. Onze dames zijn er hard ingevlogen, hebben een goede race geroeid, maar meer dan een vierde plek zat er helaas niet in. Voor onze dames een goede generale voor de rest van het seizoen dat met rasse schreden nadert.

varsityejd