Verslag Heineken Roeivierkamp

Geplaatst op 17-03-2016  -  Categorie: Wedstrijdsector

Noteer de Head of the River Amstel op 19 en 20 maart alvast in uw agenda’s, want spektakel staat op het programma! In het afgelopen weekend heeft de tweede wedstrijd van het seizoen aangevangen op de Heineken Roeivierkamp en de resultaten waren net zo prettig als het weer. Paradoxaal genoeg zijn er geen (afstands-)blikken getrokken, maar heeft de vereniging over de hele linie goed gepresteerd over deze wedstrijd die bestaat uit vier disciplines: 2500 meter, 250 meter, 5000 meter en 750 meter.

Het duveltje uit het doosje voor de nationale roeimedia is Eerstejaars Zwaar. Waar grote krantenkoppen enigszins gechargeerd zijn hebben de heren wel de aandacht getrokken van NLRoei en RoeiNed met hun sterke prestaties op de 250 meter sprint en de zondagafstanden. Van een van de laatste plekken op de Van Oord Winterwedstrijden door blessures en ongemak ontpoppen de heren zich nu op de vierde plek van de zware eerstejaarsachten op de Heineken Roeivierkamp. De ploeg roeide sterk samen en in de kortere afstanden pakten de heren goede lengte op concurrenten die op de NKIR nog zwaar gehyped werden door de commentatoren. De mannen van Eerstejaars Zwaar gaan lekker en richten zich nu op de Head of the River Amstel van aanstaande zondag.

Ook Eerstejaars Licht heeft een heel sterk weekend gedraaid. Ondergetekende ooggetuige zag een gretige ploeg met een extreme snelheid door de doorstart vliegen en pakte de vijfde plek op de 2500 meter. Op de 250 meter sprint lieten de mannen zien dat de zaterdagmiddagtraining voor Nereus tijdens het Amstelweekend nut heeft gehad. Vervolgens draaide Eerstejaars Licht een solide tempo 32 tijdens de 5000 meter, waarmee de heren afkoersten op een goede vierde plaats over het weekend. Helaas verliep de 750 meter niet zoals gepland, waardoor Eerstejaars Licht eindigde op een heel goede vijfde plek. Een uitmuntende prestatie die in jaren niet is geleverd door een eerstejaars lichte ploeg! De combinatie-acht van Eerstejaars Licht met Proteus had het als combinatieploeg natuurlijkerwijs moeilijker tussen de ongemengde ploegen, maar groeide gedurende het weekend in de race.

Eerstejaars Damesch is ook geschoven in het klassement ten opzichte van de Van Oord Winterwedstrijden. Gestuurd door Jolien Berends hebben de damesch sterke stukken tijdens de 2500 en 5000 meter gevaren waarop veel seconden winst werden gepakt in de grote bochten van de Amstel. Zeker in de 5000 meter groeiden de damesch tijdens de race en zagen achtervolger Proteus-Eretes mentaal instorten toen die ploeg zelf in gehaald werd. Op dit moment kregen de damesch vleugels en besloten in de laatste 1500 meter zelf ook nog de damesch van Asopos de Vliet in te halen. De damesch kunnen vechten tijdens lange afstanden en dit beloofd een mooie pot roeien tijdens het volgende weekend.

Eerstejaars Lichte Damesch mochten het opnemen tegen een vol veld met maar liefst 20 ploegen. Ook deze damesch groeiden in het weekend en bestormden bij de 750 meter de subtop. Aangezien de 750 meter vaak een indicatie is van het vermogen op een tweekilometerwedstrijd hebben de damesch zeker iets om voor te werken tijdens het trainingsweekend in Keulen.

Middengroep Zwaar en Middengroep Damesch zijn gestart in combinaties met voornamelijk Lagaaiers. Startend in de derde divisievelden moesten beide ploegen het opnemen tegen onbekende buitenlandse- en verenigingsachten, waardoor het als combinatieploeg altijd een vraagteken is hoe je het relatief gezien zal doen. Er zijn geen afstandsblikken getrokken, maar beide ploegen hebben het met een vierde en een achtste plek niet slecht gedaan! Zeker de mannen hebben het nageven gegeven aan menig verenigingsachten. De lichte ouderejaarsacht van Skadi is helaas niet gestart op de Heineken Roeivierkamp door blessures, maar de heeren zullen aanstaande zondag acte de présence geven in het lichte tweede divisie veld tijdens de Head of the River.

De Oude Acht werd tijdens het afgelopen weekend geplaagd door blessures en ziekten, waardoor zelfs voormalig gepensioneerd roeier en legende Reinier Spillenaar Bilgen in de strijd werd geworpen om op de zondagmiddag nog te genieten van al het genot dat roeien brengt aan de mens. In potentie heeft Skadi een zeer respectabele Oude Acht, maar in het afgelopen weekend kwam het er simpelweg niet uit. De Ouderejaars Damesch startten in het damesch eerste divisie dubbel-vier-met nummer en hebben een leuke wedstrijd gevaren. Na deze verfrissende afwisseling van discipline zullen de dames zich nu weer richten op het boordroeien.