Verslag Tromp, Silbernen Riemen en WK Coastal

Geplaatst op 17-10-2022  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Anne Carsouw

Mijne Damesch, Heeren,

Het was een weekend vol met wedstrijden. Er zijn Skadianen gestart op de Tromp Boat Races in Hilversum, Silbernen Riemen in Berlijn en het WK Coastal Roeien in Wales.

Mej. Keijser, Mej de Witte, Mej, Sanderse, Mej. Waaijer en Mej. Jonker hebben de 5,2 kilometer over het Hilversumsch Kanaal afgelegd in hun skiff, waarbij Mej. Keijser een mooie zesde plek wist te bemachtigen in het D1x veld. Mej. Bavelaar en Mej. Ooink hebben de wedstrijd gestart in de dubbeltwee en wisten met een tijd van 21:36.4 een blik te trekken in het M18 2x veld! We zijn trots op de dames en feliciteren ze met hun eerste blik voor Skadi!

In Berlijn werd gestreden door een acht van middengroep licht en een acht van middengroep dames. De wedstrijd beslaat een lengte van 6.3 kilometer waarvan de laatste 250 meter een kwalificatie is voor het sprint festival wat daarna plaatsvindt. De lichte mannen wisten een zevende plek te behalen over de lange afstand en de dames een vijfde plek. Bij de sprint wisten beide ploegen zich te kwalificeren voor het sprint festival, maar zijn er helaas geen blikken getrokken. Naast hard roeien is de stad verkend en zijn de banden tussen de middengroepen versterkt.

In Wales vond het WK Costal Roeien en Beach Sprints plaats. Deze tak van het roeien wordt steeds populairder en Dhr. Knowles en Dhr. Olbrys zijn dit weekend in actie gekomen in Wales. Dhr. Knowles heeft in zowel de dubbeltwee en skiff de kwartfinales gehaald. Dhr. Olbrys is in de mix dubbeltwee helaas gestrand in de time trial. Beide heren hebben het tegen de beste coastalroeiers van de wereld op mogen nemen, waarbij zeker ervaring is opgedaan met het concept beach sprints. Wie weet wat er nog meer in het verschiet ligt!

Al met al was het een weekend vol met mooie roeiprestaties!