Wedstrijdverslag EK Damen

Geplaatst op 12-05-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jorn Mulder  -  Bron: Foto: Merijn Soeters

Wedstrijdverslag 2016 European Championships Brandenburg

Fantastische resultaten voor Nederland met een hoofdrol voor de toproeiers van Skadi op de Europese Kampioenschappen in Brandenburg! Maaike wist in de dubbeltwee het goud te pakken op het zeer winderige water van Brandenburg. Samen met haar dubbelpartner Ilse Paulis bevonden de dames zich lange tijd in een spannende strijd met de ploegen van Duitsland en Polen, maar wisten met een indrukwekkend sterke eindsprint de concurrentie voor zich te laten en als eerste de streep over te komen. De beelden van de race met live verslag van de organisatie zijn hier te vinden.

Mitchel en Roel lieten in hun finale ook zien te beschikken over een ferme eindsprint. Waar Hongarije en Groot-Brittanië zich naar de eerste en tweede plek wisten te vechten wisten Mitchel en Roel de bovenhand te krijgen op de twee-zonder van Tsjechië. De beelden van de race met live verslag van de organisatie zijn hier te vinden.
 

Wedstrijdverslag Damen Raceroei Regatta / TBI Laga Lustrumwedstrijden

Even leek het erop dat onze vereniging dit wedstrijdweekend zonder prijzen af ging sluiten, iets dat de A.R.S.R. "Skadi" niet vaak overkomt. In de letterlijk verhitte strijd op onze Willem Alexanderbaan streden de wedstrijdploegen van onze vereniging om de knikkers waar de enkele Delftse vereniging zich al rijk mee had gerekend. Eerstejaars Zwaar zag kans en vocht zich in een zinderende voorwedstrijd naar een onomstreden plek in de A-finale op de zondag. Na een felle start overleefden de mannen en wisten de zware mannen van Laga, welke zeer dominant waren in het langebaanseizoen, voor te blijven tot op de streep bij de finishtoren. Na lang beraad was de conclusie: gelijkspel! Een unieke situatie voor het eerstejaarsroeien, tegelijkertijd een dubbel feestje voor onze mannen en die van de Delftse. Mocht u de mannen tegenkomen op de vereniging, weet u dan zeker hen en hun coaches te feliciteren met deze bijzondere overwinning!

 

Eerstejaars Licht zag zich geconfronteerd met een spel beïnvloedende omstandigheid in het eerstejaarsklassement. De voorwedstrijd was een verzameling van de leidende ploegen uit klassement, waardoor het erop of eronder was voor alle ploegen in deze heat. Tijdens deze spannende wedstrijd ontdekten de heren hoe het ook kan zijn om niet de concurrentie in beeld te hebben, wat een leerzame ervaring is voor de komende wedstrijden. Als enige lichte ploeg die beginneling af was startten ze op zondag in het SA8+ veld tegen de Oude Acht van Njord, die voor het goud gingen en daardoor hun wedstrijd tegen onze jongemannen wisten te winnen.

De vrouwen van Eerstejaars Damesch en Eerstejaars Lichte Damesch hebben dit weekend weer stappen omhoog gezet. Op de zondag voerden de Eerstejaars Damesch hun wedstrijd uit als gepland en wisten de concurrentie in het eerste deel van de race goed voor te blijven. De Eerstejaars Lichte Damesch hebben beide dagen gevochten met een B-finale op zondag als resultaat, waarin mejuffrouw de Wid als roeier van de combinatie de strijd in haar voordeel beslecht heeft met de dubbel-vier-met van Skadi.

Onze middengroepen hebben na de Westelijke de focus echt op de vier-zonder gelegd en hebben hier kennisgemaakt met het pittige niveau van het veld. Jara wist zichzelf dit weekend in de skiff  tweemaal naar de A-finale te knokken en zat dit weekend dicht tegen het blik aan! De Ouderejaars Damesch hebben deelgenomen aan een van de hoofdnummers van de Laga Lustrumwedstrijden en behaalden een knappe tweede plaats in het DSA4- veld. Philip en Maarten namen deel aan het SA2x veld en ontmoetten hier letterlijk zware concurrentie van zware ballen van topniveau. Op zondag wisten de mannen de zware dubbel-twee van Vidar af te troeven in de eindsprint en eindigden hier op een verdiende tweede plaats. Jasper en David sloten de dag namens de ouderejaars af en hebben  een heel verdienstelijke race tegen roeiers van hoog niveau gevaren met een tweede plek als eindresultaat!