Wedstrijdverslag Head of the Rotte

Geplaatst op 08-03-2016  -  Categorie: Wedstrijdsector

Verenigingsmythes werden afgelopen zondag bevestigd tijdens een Head of the Rotte in wintersferen met regen, sneeuw en bewolking op deze grijze dag. Eerstejaars Licht won van de andere eerstejaarsachten met een tijd waar alleen maar bewondering voor op valt te brengen. Eerstejaars Zwaar, dat met het snelle roeiweer van gisteren liet zien de roeihaal zeker begrepen te hebben, konden helaas het tij niet keren in het weer dat het lichtere roeien beter begunstigde. Desalniettemin voer ook Eerstejaars Zwaar het parcours af met een indrukwekkende tijd waarmee de heren zichzelf niet door moeten laten ontmoedigen. We hebben hier te maken met twee getalenteerde ploegen die elkaar in de onderlinge competitie in de afgelopen tijd alleen maar sterker hebben gemaakt. Het vizier wordt nu dan ook naar voren gericht op de Van Oord Winterwedstrijden op de Schie (5 kilometer bij Skadi vandaan), waar de eerste echte confrontatie plaats zal vinden met de échte concurrentie van Nederland.

Winnaars van de Misteli-bokaal zijn uiteindelijk de mannen van Ouderejaars Zwaar en Licht geworden, die in de dubbel-vier-met-stuur gestart zijn. Door een gunstige normtijd kon de overwinning de mannen moeilijk ontgaan, maar alsnog werd hard gewerkt om een zo hard mogelijke tijd neer te zetten en dit lukte met een goede tijd van 6:35.8 minuten. Door deze winst prolongeert de heer Van der Weide voor het derde jaar op rij de Misteli-bokaal – waarvoor hulde!

Het ging tijdens de Head of the Rotte even mis bij de damesploegen. Eerstejaars Damesch, Eerstejaars Lichte Damesch en Middengroep Damesch belandden in een grote kluts, waardoor de laatste 500 meter van het parcours boord-aan-boord afgelegd werd met daarbij de nodige hindernissen. Dit maakte het spektakel wel leuk voor de toeschouwers om te zien, want de competitie tussen de boten werd hierdoor ongekend fel.

Tijdens de Head of the Rotte heeft de vereniging en de wedstrijdsector zichzelf op haar best laten zien aan de vele gasten die aanwezig waren tijdens de dag. Uw bestuur dankt de roeiers, coaches en de vrijwilligers voor hun enthousiaste aanwezigheid! Al met al was de Head of the Rotte 2016 een memorabele dag – wat zal de rest van het wedstrijdseizoen 2016 gaan brengen? Dat leest u volgende week in het wedstrijdverslag na de Van Oord Winterwedstrijden!