Wedstrijdverslag Hollandia/NK Klein

Geplaatst op 24-04-2023  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Anne Carsouw

Dit weekend was de gehele wedstrijdsector van de A.R.S.R. te vinden op de Bobaan in 020. Het weekend begon wat eerder dan normaal met de time trials van het NK klein. Tijdens het NK klein worden er in skiffs en twee zonders gevaren, waar maar liefst zeven Skadianen aan hebben meegedaan. Het was nog even spannend of de time trials door konden gaan vanwege naderend onweer maar de weergoden waren goed gestemd en lieten de storm pas na de time trials losbarsten. 

Zaterdag startte de ochtend vroeg met de kwartfinales van het NK. Mej Keijser wist door te breken naar de B-finale, Mej van Aanholt naar de C-finale en Mej von Hebel en Dhr Bos naar de D-finale. Mej van der Pijl mocht na een herkansing met haar twee zonder ploeggenoot van Njord de B-finale starten. Helaas liep Mej van Nieuwenhuizen vrijdag tijdens de time trials het toegangsticket voor de kwartfinales net mis maar wist dit zaterdag goed te maken door het DG1x veld te blikken voor Skadi! De eerstejaars ploegen hebben zaterdag gevaren voor punten voor hun klassement, waarbij de lichte ploegen de top vijf hebben behaald.

Zondag hebben Dhr de Boer, Dhr van de Ven, Dhr Verboom en Dhr Bukman net als vorig weekend geblikt waardoor de mouwtjes van Dhr Bukman eraf zijn gegaan! Na de finales van het NK zijn Mej van Aanholt, Mej von Hebel en Mej Keijser in een combinatie acht gestapt waarmee zij het DE8+ veld met een miniem verschil wisten te blikken. Ondanks dat Mej Duffhues, Mej Schnell, Mej Muller en ikzelf een aantal keer goed nat zijn geregend, was het een geslaagd weekend en ben ik trots op alle ploegen die hebben geblikt en gestart!