Wedstrijdverslag NKIR

Geplaatst op 12-12-2022  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Anne Carsouw

Mijne Damesch, Heeren,

Afgelopen zaterdag heeft het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien plaats gevonden in 020 en het was een geweldige dag voor Skadi. De ochtend begon met het heren gevorderde veld waar dhr. Hofs liet zien dat je met vier keer trainen ook een prima 2 kilometer tijd kunt neerzetten. Snel daarna volgde het lichte dames SB veld waarin mej. Jonker liet zien dat ze zelfs zonder persoonlijk record harder vaart dan de rest van het veld en werd met een verschil van 2.2 seconden Nederlands Kampioen! Alhoewel mej. Jonker zelf niet helemaal tevreden was met haar tijd, zijn wij alsnog erg trots op haar. 

Dit blik van mej. Jonker was een voorbode voor een mooie middag die begon met de Eerstejaars Lichte Dames. Deze dames pakten in de eerste 500 meter al een voorsprong van zo’n 10 meter en lieten zich niet meer inhalen door de andere ploegen. Zo behaalde zij het tweede blik van de dag en lieten zien waardige opvolgers te zijn van de Eerstejaars Lichte Dames ‘22! Hierna volgden de Eerstejaars Dames die vanwege een aantal blessures in het DEj 4 veld startte. Onze dames werden op de hielen gezeten door Euros maar wisten na een ontzettend spannende race de vereniging uit het oosten voor te blijven en het derde blik van de dag te bemachtigen. 

Na deze race volgde waar mogelijk een nog spannendere race met Eerstejaars Licht. Voor wie er niet bij was of de livestream (verschoning: rechtstreekse uitzending) nog niet heeft gezien, het is zeker de moeite waard om nog terug te kijken. Eerstejaars Licht begon op een vierde plek met een achterstand van 0.5 seconde op de koploper Laga. Na de eerste 500 meter wisten ze Nereus en Proteus achter zich te laten en achter Laga een tweede plek te bemachtigen. Na een zenuwslopende tweede duizend meter wisten de mannen op het allerlaatste moment Laga voorbij te roeien en de winst binnen te slepen met een verschil van 0.1 seconde. Zo kon de grote groep Skadianen die aanwezig was na een zenuwslopende race voor de vierde keer het Skadi lied zingen in 020. 

Het was een geweldige dag die veel goeds belooft voor aankomend seizoen, dank aan alle leden die er waren om de roeiers aan te moedigen! 

Skadi wint de Varsity!

 

A.C. (Anne) Carsouw

Commissaris van het Roeien der A.R.S.R. “Skadi”