Wedstrijdverslag Northwave

Geplaatst op 12-06-2023  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Anne Carsouw

Waar u uw weekend waarschijnlijk heeft doorgebracht zonder enige onnodige beweging om oververhitting te vermijden heeft de wedstrijdsector zichzelf het zweet ingewerkt op de Willem-Alexanderbaan. De Northwave Regatta en het NK groot stonden dit weekend op het programma. Voor de roeileken onder ons, het NK groot is het Nederlands Kampioenschap voor grote nummers wat inhoudt dat de boot vier riemen of meer moet hebben.

Zaterdag hebben zowel de eerstejaars als middengroepers gestreden voor klassementspunten. Helaas wist niemand de volle 10 punten te bemachtigen maar gelukkig wisten de Eerstejaars Lichte Dames, Mej. Bloem en Mej. Keetels, de Middengroep Zwaar 4- en Mej. van Nieuwenhuizen en Mej. Goorden wel tweede te worden in hun development veld en daarmee 8 punten mee naar huis te nemen. De dag werd afgesloten met het DE2x veld waar Mej. Keijser samen met Mej. Bruijnincx van Njord wist te blikken en zij is daarmee Nederlands Kampioen geworden!

Zondag werden er vanwege de hitte alleen A-finales uitgeschreven, wat voor een spannende middag zorgde. Skadi heeft laten zien dat zij meevaart met de top van Nederland. Mej. de Jong blikte met haar Minerva ploeg het DB4+ veld waardoor zij vanaf nu mag genieten van blote schouders op het water! Terwijl deze mouwtjes eraf gescheurd werden wist Mej. Bloem het LDB1x veld te blikken en is vanaf nu beginneling af. Deze successen werden gevolgd door de heren. Dhr. de Boer, Dhr. van de Ven, Dhr. Verboom en Dhr. Bukman blikten het HG4- veld en de lichte heren volgden dit voorbeeld; Dhr. van der Meulen, Dhr. van Roessel, Dhr. Beelenkamp en Dhr. Halbesma blikte het LHG4- veld. Dit was het derde blik voor Dhr. Beelenkamp waardoor ook zijn mouwtjes eraf mochten. Ook de zondagmiddag werd afgesloten met de Nederlands Kampioenschappen. Dhr. Bos, Mej. Jonker en Mej. Koster blikten alle drie hun veld in mooie combinaties wat ervoor heeft gezorgd dat we nu maar liefst vier Nederlands Kampioenen op onze vereniging hebben rondlopen. Daar mogen we trots op zijn!

Ik wil alle ploegen en coaches bedanken voor dit mooie weekend en kijk uit naar de laatste wedstrijd op de Bosbaan dit weekend!