Wedstrijdverslag Raceroei Regatta

Geplaatst op 15-05-2023  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Anne Carsouw

Dit weekend vond de eerste wedstrijd op de Willem-Alexander Baan plaats: de Raceroei Regatta georganiseerd door Laga. Zaterdag werden de klassementsvelden verroeid voor zowel de eerstejaars als middengroepen. De bitse tegenwind zorgde voor wat lange races maar gelukkig zijn de nodige punten binnengesleept. Zondag heeft Mej. Keijser laten zien dat ze ook met een suboptimale voorbereiding nog steeds kan domineren in haar skiff. In het DE1x veld wist ze het eerste blik van het weekend binnen te slepen. Na deze race was ze nog niet moe want samen met Mej. van der Pijl en Mej. van Nieuwenhuizen voer ze vooraan in het DE8+ veld in een combinatie met Skoll, Nereus en Laga. De Skadi/Laga combinatie bleek goed te werken dit weekend want ook Dhr. van der Meulen, Dhr. van Roessel, Dhr. Beelenkamp, Dhr. Halbesma en Mej. ten Berge blikte met onze Delfste vriendjes het LHE8+ veld. Door dit mooie blik zijn Dhr. van Roessel, Dhr. Halbesma en Mej. ten Berge vanaf nu ook beginnelingen af.

In Duisburg werd ook hard gevaren door Skadianen op de Wedau Regatta. Mej. von Hebel heeft met haar FISU 4- zowel zaterdag als zondag gestart en is beide dagen vierde geworden in haar veld. Niet alleen Mej. von Hebel gaat deze zomer naar China voor het FISU, Dhr. Bos zal met haar mee reizen. Zaterdag startte Dhr. Bos in de acht waarmee hij vierde in de A-finale werd. Zondag werd de acht opgesplitst in twee viertjes en werd hij eerste in de B-finale maar met een vierde tijd in de A-finale. Mej. van Aanholt heeft in haar WKU23 2- laten zien dat dit een ijzersterke combinatie is waarvan we veel kunnen verwachten in Bulgarije. Zondag kwam zij als eerste sb’er in haar veld over de streep. Mej. Jonker was dit weekend ook te vinden in Duisburg waar zij op zaterdag in de 2x vierde werd in haar voorwedstrijd en zondag in de 4x vierde in de B-finale.

Ik ben trots op iedereen die dit weekend heeft gestart en heb enorm veel zin in onze eigen Skadi Lustrumwedstrijden die dit weekend op de WAB plaats zullen vinden. Ik heb het volste vertrouwen in de Westelijke commissie die deze wedstrijd tot in de puntjes zal verzorgen.