Wedstrijdverslag Van Oord Winterwedstrijden

Geplaatst op 08-03-2016  -  Categorie: Wedstrijdsector

Afgelopen 20 januari 2016 vonden de Van Oord Winterwedstrijden plaats op de Schie in Rotterdam-Noord en Delft. De Van Oord Winterwedstrijden zijn een echte voorjaarsklassieker, omdat hier de eerste confrontatie plaatsvind tussen de eerstejaarsploegen en er door ouderejaars verkend wordt hoe de concurrentie erbij ligt. Skadi nam ook deel met maar liefst 19 ploegen op de zaterdag. De wedstrijden op zondag werden afgelast door de stormachtige voorspelling van het weer.

Ook dit jaar heeft onze vereniging zich weer mogen laten gelden in de twee-zonder en de vier-met. In de wandelgangen gingen de geruchten al de ronde dat de P.A. Stoon voor het derde jaar op rij bemand werd door een ploeg met blikkansen. Zouden Lisanne Brandsma en Sophie Wooldrik een ongeslagen reeks van drie jaren aan blikken op de Winterwedstrijden op rij voor deze boot neer kunnen gaan zetten? Citaat van ene R.A. Spillenaar Bilgen: “Er moet eigenlijk weer een streepje bij, Wouter (Weerheijm – red.)!” Na de start van Marleen Mol en Crista Algie in het zware DSA2- veld startten ook Lisanne en Sophie de race door middel van een doorstart aan de periferie van onze eigen Rotterdam The Hague Airport. Met een komen en gaan van vliegtuigen op de landingsbaan op de achtergrond waren het toch echt Lisanne en Sophie die vliegend uit de start kwamen en direct controle over de wedstrijd namen. De jacht op de twee-zonder van Skøll werd ingezet en beëindigd rond de twee-kilometerstreep, waarop de wedstrijd onder coaching van Matthijs met lange halen uitgeroeid werd. De overwinning was binnen met een verschil van vier seconden, waarop de dames een heel mooie blik hebben getrokken voor de vereniging!

Aangezien de middengroepen van onze vereniging ook altijd goede zaken doen in het vier-met veld werd er ook uitgekeken naar het presteren van Middengroep Licht en Middengroep Damesch. In een zeer vermakelijke pot startten de heeren Lasso, Van den Bergh, Van Dalen en Mulder de race achter enkele bekenden van het Maastrichtse Saurus en wisten hen na een kilometer in te halen, waarop de achtervolging ingezet werd op Skøllies uit 020. Waar het de heeren niet lukte om deze boot in te halen was deze achtervolging een mooie worstel voor de mannen om net wat meer te investeren in een harde race. De heeren hebben hard gewerkt in de afgelopen periode onder omstandigheden die niet altijd optimaal waren, maar ze hebben laten zien dat ze forse vooruitgang hebben geboekt in kracht en roeien. Dit is beloond met dit mooie blik, welke vorig jaar ook al door de Skadi LB4+ gewonnen werd. Kan Middengroep Licht ons verassen met strakke prestaties tijdens de Heineken Roeivierkamp en de Head of the River? Profcoach Dion van Schie heeft in ieder geval heldere plannen voor een sterke lichte acht in de hogere regionen van deze traditionele wedstrijden in het voorjaar! Sterke prestaties werden verder geleverd door de DB4+ van Middengroep Damesch (tweede plek) en Fox in het SA1x veld (sterke eerste helft gevaren).

De rest van de inschrijvingen van Skadi bleken verder van de winst verwijderd. De heeren Dullaart en Van Genuchten wisten zichzelf al voor een uitdaging te staan in het zware lichte overgangs twee-zonder veld, waar zij zichzelf nu op een veel hoger niveau mogen meten met de concurrentie. Eerstejaars Licht vaarde respectabele races in zowel de acht als de vier-met en eindigde meerdere plaatsen hoger ten opzichte van het NKIR. Bij de twee-zonders van Middengroep Zwaar waren de verwachtingen hoger dan de geleverde prestaties van zaterdag, maar het starten van het twee-zonder veld als tweedejaarslichting is dan ook een risico. Coaches Tasche en Koppius grijpen de kleine nummers van de twee-zonders in ieder geval aan om de roeiers van Middengroep Zwaar soepelere roeiers te maken. Jara Verweij wist haar vorderingen in Sevilla tegen de verwachting in nog niet om te zetten in de skiff. Eerstejaars Zwaar en Eerstejaars Damesch kampten met zieken, waardoor de optimale race per definitie buiten bereik was. Zij zullen zich revancheren bij de Heineken Roeivierkamp, weldegelijk één van de leukste wedstrijden van het jaar, over twee weken in 020.