Wedstrijdverslag Westelijke Regatta

Geplaatst op 22-05-2023  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Anne Carsouw

Voordat ik zal uitweiden over de prestaties die dit weekend door de wedstrijdsector zijn geleverd op de Westelijke Regatta wil ik graag even de tijd nemen om iedereen te bedanken die heeft geholpen met het mogelijk maken van de Skadi Lustrumwedstrijden . De Westelijke Commissie die de wedstrijd in soepele banen heeft geleid, de Skadi Lustrumwedstrijden ondercommissie die een geweldig kantprogramma en prachtige expositie heeft neergezet en de vrijwilligers die alle tenten, klokgebouwen en startvlotten hebben bemand. Dank voor jullie tijd en inzet! We kunnen als Skadi trots zijn op het pracht evenement wat dit weekend is neergezet.

Het Skadi lied heeft dit weekend meermaals geklonken over de Willem-Alexander Baan aangezien er maar liefst 9 blikken zijn getrokken. Het eerste blik was zaterdag wederom voor Dhr de Boer, Dhr Verboom, Dhr van de Ven en Dhr Bukman maar ditmaal in hun development veld. De heren wisten dit weekend 10 punten mee naar huis te nemen door Orca achter zich te laten in hun klassements veld. Daarna wisten Dhr Bos en Mej Keijser met hun combinaties allebei een elite veld aan te vegen. Dhr Bos blikte het HE 4- veld met een deel van zijn WUG ploeg en Mej Keijser werd met Mej Bruijnincx Nederlands Studenten Kampioen in het DE 2x veld. De zaterdag werd afgesloten met de alumni velden waar in het H8+ alumni veld maar liefst drie Skadi boten aan de start lagen. Een acht gevuld met huidig wedstrijdcoaches gestuurd door niemand minder dan Dhr Maas, een acht gevuld met Eerstejaars Licht 2017 gestuurd door Mej de Iongh en een acht gevuld met echt oude poepen uit 2008 gestuurd door Mej Kamp. Ondanks het overgrote deel aan Skadi achten wist de Minerva acht van Dhr van Streun ervan door te gaan met het blik. De RV Minerva blikte ook het D8+ veld waar Mej van der Pijl, Mej von Hebel en Mej de Lange deel van uit maakte. 

Na een enerverende zaterdag brak de zondag aan. Mej Keijser vertegenwoordigde Skadi nogmaals twee keer op het podium. Eerst blikte ze met een ruime marge het DE 1x veld en daarna stapte ze in de boot bij onze Leidse vriendjes om het DE 4x veld te blikken. Mej von Hebel heeft met Mej Ameijde uit 020 in een 2- het DE 2- veld geblikt. Daarmee trok ze haar achtste blik wat ervoor zorgde dat ze de SA status heeft behaald! Mej von Hebel is niet de enige die dit weekend het volgende status niveau heeft bereikt want Mej Kaak, Mej Zetsma, Mej Titulaer en Mej Kool blikte het DGb 4- veld waardoor zij nu beginnelingen af zijn!

Ik ben enorm trots op iedereen die dit weekend heeft gestart, geblikt en meegeholpen en ik koester de positieve verwachting veel van jullie nogmaals te zien op de Willem-Alexander baan aankomend weekend wanneer Skadi de grootste competitiewedstrijd van Nederland organiseert!