Westelijke Regatta

Geplaatst op 22-05-2018  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Sophie Louter

Dit weekend vond de Westelijke Regatta plaats op de Willem Alexanderbaan. Omdat de wedstrijd deels door Skadi georganiseerd wordt, waren er veel extra Skadianen aanwezig om onze roeiers aan te moedigen. En deze aanmoedigen waren zeer welkom. Zijnde halverwege het seizoen, wilden de ploegen ook deze wedstrijd weer zo veel mogelijk punten binnenhalen voor het klassement waar ze in starten. En de eerstejaarsploegen wilden natuurlijk eindelijk dat beginnelingen blik winnen!

 

Zaterdag startten bijna al onze ploegen in een eerstejaars- of development klassement. Bij de eerstejaarsploegen roeiden met name de lichte heren een goede wedstrijd. In hun voorwedstrijd roeiden zij een goed uitgevoerde race en kwamen zij met niet al te veel moeite als eerste over de eindstreep. Helaas kwamen zij in de A-finale net een paar seconden te kort om de volle punten te behalen. In de developmentvelden werden er door onze middengroepen een aantal A-finales gevaren. De dames voeren hun tweede wedstrijd in de vier-zonder-stuurman en werden knap tweede in hun voorwedstrijd, wat een plek in de A-finale betekende voor ze! De lichte heren in de vier-zonder behaalden helaas net geen plek in de A-finale, maar kwamen wel als goedmaker als eerste over de eindstreep in de B-finale. De Skadi/Laga combinatieploeg van middengroep licht roeide een goede race in de A-finale en konden hun plek in de top van het developmentklassement verdedigen. Dit gold ook voor de lichte dames. Ook zij roeiden opnieuw een goede race in de A-finale en verdienden punten in hun klassement. Bij de heren was het de dubbel-twee van de heren Dogger en Dikken die een goede race voeren en ook punten behaalden. Naast alle klassementen startte er ook een Skadiaan in het gevorderde veld. De heer Geschiere startte net als op de Damen in het LHG 1x veld. Na een gemiddelde voorwedstrijd was hij klaar om de koppositie in te nemen in de finale. En dit lukte hem! Hij heeft de hele wedstrijd vooraan gelegen en mocht daarom na de finish meteen doorroeien naar het erevlot. Daar nam hij zijn blik in ontvangst nemen en zei vaarwel tegen de mouwen aan zijn shirt. Met deze race werd maar weer bewezen dat hard werken van roeiers en coaches zijn vruchten afwerpt!

 

Op zondag startten al onze eerstejaarsploegen nog in het beginnelingen veld. Veel van deze ploegen zagen dit weekend als kans om van de beginnelingen status af te komen, en dit lukte voor sommigen! De eerstejaars lichte heren hadden enkel een finale en konden zich optimaal voorbereiden op de race. Waar het op de 500 meter streep nog spannend was, liepen de heren daarna steeds verder uit. Uiteindelijk wonnen zij met overtuiging en konden zij hun eerste blik ophalen bij het erevlot. De eerstejaars dames roeiden hun voorwedstrijd met overtuiging. Daar konden zij vrij makkelijk de koppositie vasthouden. Ook in de finale legde zij meteen na de start hun boot voor alle andere ploegen. Zij hebben de gehele race ruim vooraan gelegen. En ook deze meiden mochten na de finish doorroeien naar het erevlot waar zij werden toegezongen door een peloton aan Skadianen. De zware heren uit de middengroep startten met hun vier-zonder in het Gevorderde-b veld. De afgelopen weken hebben zij keihard getraind en de stijgende lijn werd steeds duidelijker. Dit resulteerde voor hen in een tweede plaats in de A-finale. Ook de lichte dames in hun dubbel-twee eindigden op een tweede plaats in de A-finale van het Gevorderde-b veld. En zij waren niet de enige die het moesten doen met een tweede plek. Ook de heren Dikken en Dogger eindigden in hun dubbel-twee op de tweede plaats. Waar zij ruim 1500 meter hebben gestreden om de eerste plaats, konden zij hun concurrenten van Skoll de laatste paar honderd meter helaas niet meer bijhouden. Tot slot kwamen de heren van ouderejaars zwaar in de middag tweemaal in actie. En met succes! Allereerst startten zij in de vier-zonder met een invaller van Proteus. De mannen roeiden een goede race en blikten in het HG 4- veld! Vervolgens kwamen de heren Bruins, Hutter en Faas opnieuw in actie, dit keer in het elite veld in een acht, gecombineerd met een aantal sterke roeiers uit Tilburg en Groningen en gestuurd door mejuffrouw Berger. Waar het de eerste paar 100 meter nog spannend was, schoven zij na de 500 meter lijn langzaam naar voren en roeiden uiteindelijk met ruim twee bootlengtes verschil over de eindstreep. De heren mochten opnieuw doorroeien naar het erevlot om hun blik in ontvangst te nemen. Daarnaast mocht mejuffrouw Berger eindelijk vaarwel zeggen tegen haar mouwtjes. 

 

Het was weer een mooie thuiswedstrijd op onze oude, vertrouwde Willem Alexanderbaan. Ik heb het afgelopen weekend weer alle ploegen met enthousiasme gevolgd en ik kijk uit naar de ZRB!