Westelijke Regatta

Geplaatst op 19-05-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

Na de internationale wateren van vorige week zochten we het dit weekend dichter bij huis. Afgelopen weekend stond namelijk de Westelijke Regatta op het programma. Ook dit jaar was Skadi samen met onder andere de Zuid-Hollandse Roeibond medeorganisator van de Westelijke Regatta. Een zogenaamde thuiswedstrijd, gezien deze wedstrijd op de Willem-Alexander Baan plaatsvindt. Onze ploegen hebben de afgelopen weken goede trainingen gedraaid op het ruige water van de WAB en waren dit weekend goed voorbereid op het ergste. Zaterdagochtend aangekomen met de benenwagen nam menig roeier echter al waar dat de WAB nooit is wat het lijkt, en er zowaar als een glad spiegeltje bij lag. Uiteindelijk werd het een wedstrijd waarbij voornamelijk het vrouwelijk schoon van Skadi het podium mocht betreden.

Dit weekend was het op zaterdag wederom tijd voor de klassementsvelden. Het spits werd deze dag afgebeten door de eerstejaars dames, die sinds de ZRB iets goed te maken hebben. In een geduchte voorwedstrijd lieten de dames zien niet alleen goed te kunnen heersen, maar ook goed te kunnen racen. Na een spannende 2000m kwamen zij als eerst over de finishlijn. Dhr. van Streun en dhr. Pach roeiden geen uitmuntende voorwedstrijd, maar gelukkig zorgt het brede water van de Willem-Alexander Baan ervoor dat een vierde plaats in de voorwedstrijd aanhoudend genoeg is voor A-finale. Ook voor de lichte dames begon de dag goed. Mej. Rolloos en haar Laga partner roeiden naar de A-finale in het LDDev2x veld. Mej. de Groot en mej. van de Velde besloten vandaag om het klassement links te laten liggen en LDB 2x veld te starten, net als mej. Walraven en mej. van der Heijden van EJLD. In de Race for Lanes, waarbij een goede uitslag gunstig kan zijn voor de indeling in banen tijdens de finale, roeiden mej. de Groot en mej. van de Velde een ruime eerste plaats en mej. Walraven en mej. van der Heijden een nette derde plaats. Ook de middengroep en ouderejaars dames bleken goed op stoom dit weekend. Zowel de dames in DDev 4- als DDev 2x haalden A-finale, net als mej. Loos in het DG 1x veld. Bij MGL roeiden zowel de Leest als Pieterman zich naar een A-finale. Voor de eerstejaars mannen bleek het helaas geen goede dag. Zowel de eerstejaars lichte mannen als de eerstejaars zware mannen roeiden B-finale later die middag.

In de A-finale behaalden de eerstejaars dames een tweede plaats, genoeg om hun eerste positie in het klassement te hanteren. Ook dhr. Pach en dhr. van Streun roeiden een tweede plaats en versterken hiermee hun tweede positie in het klassement. Aangekomen bij de finales van de development vieren, begon de wind wat aan te trekken. Een voor sommige misschien ietwat verrassende uitslag was er voor de LHDev 4-. Hier eindigde de Pieterman op een derde plek in de finale en de Leest op een vijfde plek. Hiermee schuift de Pieterman een plekje op in het klassement en staan op een vierde plaats. De Leest behoudt hun derde positie in het klassement. Voor de Dames in de 4- begon de finalerace goed, maar helaas was de controle de laatste 500 meter niet voldoende en roeiden een vijfde plaats. In het klassement schuiven zij van de tweede naar de derde plek.

Voor mej. de Groot en mej. van de Velde was het die middag tijd om hetzelfde trucje van de ochtend te herhalen. Vanaf de eerste halen is de koppositie gepakt, en na de eerste 500m bedroeg de voorsprong al ruim 10 seconden. De resterende race is solide doorgeroeid, de voorsprong vergroot en volgde er uiteindelijk een zeer verdiende eerste plaats en trekken blik. Zowel mej. de Groot als mej. van de Velde worden hiermee beginnelinge af. Gefeliciteerd roeiers en coaches met dit blik!

Op zondag roeide mej. van den Puttelaar in de voorwedstrijd van het LDB 1x veld naar een A-finale. Ook de mannen van MGL in de Pieterman mochten zich na de voorwedstrijd opmaken voor A-finale. Door rommelig sturen bij de Leest en het hierbij hinderen van een andere ploeg werden zij helaas teruggeplaatst naar de B-finale. Zowel de 2x van MGLD als EJLD roeiden A-finale van het LDGb 2x veld. Ook de zware mannen van de eerstejaars acht hebben de juiste focus gevonden en roeiden een nette tweede plaats in de voorwedstrijd, genoeg voor A-finale.

Voor veel ploegen was er deze dag al direct A-finale. In het HG2x veld, met zowel dhr. van Streun en dhr. Pach als dhr. Geschiere en dhr. van Brussel (Triton), lieten de lichte mannen zien uit het betere hout gesneden te zijn en de wedstrijd te overheersen. Dhr. Geschiere en dhr. van Brussel roeiden hierbij naar een tweede plek. Ook mej. Loos had meteen A-finale in het DE1x veld. Hier volgde een zware maar spannende race met als resultaat een tweede plek.

Mej. Feddersen en mej. van der Vorst roeiden direct finale in het DB 2x veld. Zij wisten vanaf het begin de koppositie te pakken en met gedegen halen als eerste de finish te bereiken. Zij trekken blik en worden hiermee beginnelinge af! Gefeliciteerd roeiers en coaches met dit blik!

Tegen het einde van de middag was het tijd voor het zware geschut van de achten. In de finale lijkt eerstejaars zwaar het licht gevonden te hebben en wederom een goede wedstrijd te roeien, met een derde plek als resultaat. In de elite 8+ velden was er maar liefs in elk veld een vertegenwoordiging vanuit Skadi. In het LHE 8+ lag middengroep licht aan de start. Hier lieten de combinatieboten echter het betere werk zien en moesten onze mannen genoegen nemen met een derde plek. Idem was er een derde plaats was voor dhr. Boelens in het HE 8+ veld in een Proteus-combi.

In het DE8+ veld lagen maar liefs twee Skadi boten aan de start: eerstejaars dames en middengroep dames als Skadi/Aegir combinatie. Hier volgde een spannende race tussen de Skadi/Aegir combinatie en de middengroep dames boot van Laga. Een goede start was er voor Skadi/Aegir, maar in de tweede helft wist Laga te schuiven en goed dichtbij te komen. Misschien het feit dat maar liefs 5 roeiers hun mouwtjes zouden verliezen zorgden ervoor dat onze dames extra vleugels kregen. Een eerste plaats volgde, waardoor ook mej. Hutter vanaf heden mouwloos door het leven gaat. Gefeliciteerd dames en coaches met dit blik!

Het was een geslaagd weekend en kijk enorm uit naar de ARB die over twee weken verroeid zal worden op de Bosbaan!

Westelijke MGD 2019