Winterwedstrijden

Geplaatst op 06-03-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Sophie Louter

Dit weekend zijn de winterwedstrijden verroeid op de Delfste Schie. Waar iedereen altijd denkt dat de Schie niet zomaar dicht vriest, hadden we gedurende het weekend toch last van ijs op het water. Dit resulteerde in vrije ochtenden. Misschien dat die extra uren rust wel hebben bijgedragen aan de goede prestaties dit weekend. Want waar ik me in eerste instantie focuste op de middengroepen, waren het de eerstejaarsploegen die mij positief verrasten!


De zaterdag begon blok 2 met EJL. De mannen hebben zich met rake klappen naar een mooie vierde plaats geroeid. Vlak daarna volgden de EJD. Zij roeiden zichzelf naar een 6de plaats. Ondanks dat ze niet helemaal tevreden waren en vonden dat het beter had gekund, hebben zij net als EJL de eerste punten van het klassement binnengeharkt! Hierna volgden drie viertjes, twee van MGD en een van EJLD. De races van deze meiden gingen helaas niet helemaal naar verwachting. Tot slot startte Rianne in haar skiff in het laatste veld van het blok. De verwachtingen voor haar waren hoog en ze kon ze waar maken. Met een minuut verschil op de nummer 2 heeft ze haar eerste blik in haar roeicarrière zeker verdiend.

Blok 3 trapte af met EJZ. De jongens stegen boven zichzelf uit en werden derde in hun veld. Door met zijn achten rake klappen te geven, werd de boot niet verstoord en konden ook zij de eerste punten van het klassement in hun zak steken. Al snel volgden er twee vieren van MGZ en MGL. Beide viertjes roeiden een goede race, waar echter wel nog veel plek was voor verbetering. Tot slot roeiden de heren Geschiere en Dogger in het lichte respectievelijk zware gevorderde veld. De heer Dogger staat nog aan het begin van zijn skiff carrière en heeft deze race laten zien dat er nog mooie dingen kunnen gaan gebeuren dit seizoen. De heer Geschiere roeide netjes in de middenmoot van zijn veld.

Zondag begon met de twee dubbeltwee’s van MGZ en MGL. Beide ploegen zijn pas net begonnen met scullen en zijn nog aan het aftasten wat wel en niet werkt. Vervolgens kwamen de snelle tweezonder’s achter hen aan. De heren Hutter en Bruins en Faas en Boelens deden daar mee om de winst. Uiteindelijk gingen de heren Hutter en Bruins er vandoor met de winst met op 6 seconden verschil Faas en Boelens achter hen op een mooie derde plaats. Echter hadden de heren geen tijd om te genieten van de goede races. Zij moesten zich namelijk meteen opmaken voor de oude acht race. Het doel was duidelijk: een nieuw baanrecord neerzetten. Met tientallen mensen aan de kant schreeuwden we de boot naar de finish met als resultaat dat het doel behaald werd. De oude acht blikte in het HE8+ met een nieuw baanrecord van 15:51,0.