Winterwedstrijden 2020

Geplaatst op 17-02-2020  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Quirine Griep

De Winterwedstrijden beloofden een bitse opgave te worden: zaterdag voorspelde windkracht 5 met vlagen 9 en zondag windkracht 7 met vlagen 10. Uiteindelijk nam de organisatie op vrijdagochtend de beslissing zondag niet door te laten gaan. 3/4e van de ingeschreven Skadi boten hadden dus een dag “vrij”.

Zaterdag was het allereerst de beurt aan de dames van Skadi. Met een harde wind mee ging de Eerstejaars Dames van start. De laatste twee kilometer kwam Triton hard inlopen en voer uiteindelijk langs Skadi. Door het niet wijken kregen de dames een tijdstraf van 15 seconden wat hen van een 13e naar een laatste plek deed schuiven. Bij de Eerstejaars Lichte Dames was het vuur in de ogen duidelijk te merken. Zij lagen de eerste 2 kilometer op een derde plek wat met een kapotte coxbox in een voorgestuurde vier netjes was. Eerstejaars Lichte Dames werd uiteindelijk vijfde en ging naar huis met vijf punten. Mej. Hutter werd met een nette race tweede in het DB1x. Mej. de Jonge werd in datzelfde veld negende.

Het veld van de zware eerstejaars was een dag eerder naar voren gehaald en zij mochten dus het spits afbijten in blok 2. Met een invaller van de middengroep werd hard tegen de golven in gepompt. Helaas bleek de gevaren tijd ‘slechts’ goed voor een 11e plek. Hierbij wel de opmerking dat plek nummer vijf tot en met 11 maar acht seconden van elkaar verschilden: minder dan 0,5 seconden op de 500 meter split dus. Eerstejaars Zwaar heeft dus duidelijk kunnen ervaren dat elke halve seconde op je spilt telt. Eerstejaars Licht ondervond ook coxbox problemen waarbij mej. de Lange de longen uit haar lijf heeft moeten schreeuwen om de boot enigszins in het gareel te houden. Helaas bleef niet iedereen in de boot even technisch roeien. De halen van Eerstejaars Licht waren uiteindelijk goed voor een zevende plek en gingen naar huis met drie punten.

Dan de skiffjes uit blok twee: dhr. Geschiere startte het HE1x veld en werd in dit bitse zware veld zesde. Dhr. Wichmann werd in het LHG1x veld negende. Dhr. Stassen pompte in het LHB1x veld door de golven naar ook een negende plek. En dhr. Visscher startte het HB1x veld en werd vierde.

Helaas geen blikken voor Skadi dit weekend. Wel hebben alle ploegen kunnen ervaren hoe belangrijk het is om technisch te blijven roeien bij windkracht vijf en altijd hard te moeten pompen omdat elke halve seconde telt.

Skadi wint de Varsity!

20191020-10393920191019-174224