World Cup & Damen

Geplaatst op 08-05-2017  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

Dit weekend stonden er twee mooie wedstrijden op het programma. In Rotterdam werd de Damen georganiseerd en in Belgrado werd er geroeid op de eerste World Cup van dit jaar. Jasper Tissen en Mitchel Steenman waren uitgezonden voor Nederland in respectievelijk de M 4- en de M 2-. Beide boten hadden door een sterk optreden in de voorwedstrijden en, in het geval van Mitchel, de halve finales een plek veroverd in de finale op zondag.

Op die finaledag mocht Jasper als eerste voor Skadi de baan over en hij deed dat uitstekend! Samen met Govert Viergever (Nereus), Vincent van der Want (Nereus) en Harold Langen (Triton) wist hij een 2de plek te halen en daarmee een zilveren medaille te bemachtigen! Een prachtige prestatie waar wij allen heel trots op zijn. Gefeliciteerd Jasper!
Mitchel startte vlak daarna en roeide naar een niet onverdienstelijke 5de plaats!

Op de Damen was er succes voor de G 4- Skadi/Proteus combinatie. De krachtige halen van Sjoerd Hutter in samenwerking met de frisse halen van drie Proteus roeiers maakten hen de hele race ongenaakbaar. Van start tot finish hebben zij voorgelegen en zij mochten uiteindelijk aanleggen op het erevlot om hun welverdiende blik in ontvangst te nemen.

Een eervolle vermelding is er voor de eerstejaars dames. In het DB 8+ veld wisten zij door goed samen te roeien een 4de plek te verdienen in de A-finale. De stijgende lijn is doorgezet en de dames gaan er alles aan doen op de Westelijke om een nog mooier resultaat neer te zetten!