World Cup I, Wedau Regatta & Ghent May Regatta

Geplaatst op 14-05-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike Weersma

World Cup I – Plovdiv

Alhoewel afgelopen weekend voor menig wedstrijdroeier een rustig trainingsweekend was, was Skadi desalniettemin op drie internationale wedstrijden aanwezig. Allereerst was dit weekend de aftrap van de World Rowing Cup series. Hier lag mej. Brandsma aan de start in het W8+ veld. Vanwege het achterblijven van de inschrijvingen werden er geen voorwedstrijden geroeid. Wel lieten zij vrijdag al tijdens de test races zien de betere boot te zijn en de snelste tijd te roeien. Ook op zondag tijdens de finale pakten zij vanaf het begin de voorsprong en wisten met het Goud naar huis te gaan. Gefeliciteerd Lisanne!

Wedau Regatta – Duisburg

Op Wedau Regatta in Duisburg lagen twee Skadianen aan de start. Dhr. Geschiere startte in combinatie met dhr. van Brussel (Triton) beide dagen in het lichte heren 2x veld. Mej. Berger startte beide dagen in het dames 8+ veld.

Voor dhr. Geschiere en dhr. van Brussel werd dit weekend een race tegen de weegschaal. Op zaterdag op het laatste moment ingewogen, stapten zij vol goede moed de boot in. Helaas bleek gedurende de race na 300 meter al snel dat het vele zweten hen parten speelden en volgde een moeizame race, helaas niet genoeg voor de finales later die middag. De volgende dag konden zij in de herkansing, maar ook tijdens deze voorwedstrijd bleek dat de lichamen nog niet voldoende waren aangesterkt om de rake klappen van de trainingen neer te zetten. Ditmaal was het echter wel genoeg voor de B-finale. In de B-finale wisten de mannen beter te roeien dan de races eerder dit weekend, maar nog steeds niet wat we van hen gewend zijn.

Op zaterdag startte mej. Berger meteen de A-finale met de SB 8+ in het dames achten veld. Helaas moesten zij hun meerdere erkennen aan de Britse acht, die uiteindelijk 5 seconden eerder over de finish kwam. Op zondag lieten zij in hun voorwedstrijd zien de sterkste uit hun heat te zijn. In de A-finale later die dag volgde een spannende race wederom tegen de Britse acht, waarbij de Britse acht er opnieuw met de winst vandoor ging.

Ghent May Regatta

Onze mannen van MGZ reisden dit weekend met drie boten naar Gent voor de Ghent May Regatta. Op zowel zaterdag als zondag was het al vroeg tijd voor de mannen in de 4+, voorgeslagen door dhr. Labaar en gestuurd door mej. Hamers. Helaas voor hen was het beide dagen niet genoeg om later die dag finale te starten.

Dhr. van Streun en dhr. Pach roeiden zowel zaterdag als zondag meteen finale in het BM 2x veld. Met twee goede races lieten zij zien tweemaal de sterkste uit hun veld te zijn. Hiermee was het twee keer raak! Zij worden dit weekend niet alleen beginnelinge af, maar ook open Belgisch kampioen!

Ook voor dhr. Boelens was het zaterdagmiddag meteen tijd voor de finale in het M 1x veld. Met ruime voorsprong op de nummer twee kwam hij als eerste over de finish en wordt daarmee open Belgisch kampioen! Gefeliciteerd roeiers en coaches met deze goede resultaten!

Gent Regatta 2019