World Rowing Championships – Linz

Geplaatst op 01-09-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Tessa Menke

In de week van 25 augustus tot 1 september vonden de Wereldkampioenschappen plaats in Linz, Oostenrijk. Wederom lagen hier Lisanne Brandsma, Jasper Tissen en Marieke Keijser aan de start. Het beloofde een spannende week te worden waarin medailles op de loer lagen.

Er zijn prachtige resultaten behaald dit weekend. Marieke Keijser behaalde samen met Ilse Paulis een zilveren medaile in de LW2x. Na een langdurige periode van blessure zijn wij ontzettend trots op deze bijzondere prestatie.

Beide roeiers hebben zich hiermee gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo!

Jasper Tissen voer een prachtige race met de HollandAcht. Na een spannende finale liepen ze in op de Duitse ploeg en behaalden tevens een zilveren medaille. Gefeliciteerd!

Daarnaast streed Lisanne Brandsma streed in het W8+ veld. Zij behaalden na de herkansingen een 3e plek in de B-finale.

Skadi is ontzettend trots op haar bondsroeiers. We kijken terug op een fantastisch roeiseizoen met mooie resultaten en blikken graag gezamenlijk vooruit op het Olympische jaar!