World Rowing Cup III

Geplaatst op 15-07-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Tessa Menke

World Rowing Cup III – Rotterdam

In het weekend van 12 tot 14 juli vond de derde reeks van de World Cup serie plaats in onze thuisstad Rotterdam. Tijdens dit weekend lagen Lisanne Brandsma, Jasper Tissen en Marieke Keijser aan de start van deze wedstrijd op de Willem-Alexanderbaan.

Mej. Brandsma startte op vrijdag de voorwedstrijden in het W8+ veld, waarna zij helaas door moesten naar de herkansingen op zaterdag. In de herkansingen behaalden zij een 5e plek wat ertoe leidde dat zij zich plaatsen voor de B-finale op zondag. In de B-finale roeiden zij vervolgens naar een tweede plek.

Dhr. Tissen lag dit weekend met de Holland Acht aan de start van het M8+ veld. Zij bemachtigden via de herkansingen een plek in de A-finale op zondag. Uiteindelijk behaalden zij, met een verschil van minder dan 2 seconden, een vierde plek in de A-finale.

Mej. Keijser lag na een lange tijd van blessure weer samen met mej. Paulis aan de start van het LW2x veld. Na een spannende voorwedstrijd op vrijdag, bemachtigden ze op zaterdag een plek in de A-finale. Zij behaalden op zondag een tweede plek in de A-finale en ontvingen daarmee een zilveren medaille.

world-cup-3

                                                                      Photography: www.worldrowing.com