Zonnige ZRB

Geplaatst op 12-06-2017  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Stephan Niemansburg

De ZRB is een wedstrijd die voor veel ploegen belangrijk kan zijn. Het is de laatste wedstrijd voor de Koninklijke Holland Beker en dat betekent dat voor de eerstejaars-en developmentploegen hier de laatste punten gepakt kunnen worden op de top-6 klassering te behouden ofwel te verdienen. Sinds een aantal jaar bestaat er op de zondag van de ZRB een knock-out wedstrijd plaats voor de eerstejaars- en developmentklassementen. Over 1000m roeien twee ploegen boord-aan-boord rechtstreeks tegen elkaar om nog meer spanning te brengen aan deze velden. Alle andere wedstrijden zijn standaard 2k’s met voorwedstrijd en finale.

Voor Jara Verweij en Crista Algie was het een interessant weekend. De twee trainen vaak samen in de skiff en dit weekend zouden ze het zowel zaterdag als zondag tegen elkaar opnemen in respectievelijk de DE 1x en DG 1x. Op beide dagen lagen zij niet bij elkaar in de voorwedstrijd en de enige manier om tegen elkaar te roeien zou in de finale zijn. Die voorwedstrijden beloofden veel goeds. Op zaterdag roeiden zij beide naar eerste plaats en zij konden in de finale gaan uitmaken wie in ieder geval voor een dag de snelste roeister is. De eerste 1000m ging gelijk op, maar daarna zette Jara flink haar benen eronder en wist zij weg te varen en te winnen. Niet alleen mocht zijn aanleggen om haar blik op te halen, maar ook de mouwtjes mochten eraf. Met haar overwinning mag Jara zich Overgangs noemen en kunnen de schouders gebruind worden. De dag erna was voor Crista de uitgelezen kans om revanche te nemen. Beide roeisters roeiden in hun voorwedstrijd weer naar een eerste plek met vrijwel identieke tijden waren. In de finale was het echter Crista na een goede start meteen de leiding nam. Gedurende de race bouwde zij die voorsprong uit en wist zij met overtuiging te winnen. Beide dames hebben dit weekend het beste uit elkaar naar boven gehaald en samen hebben zij twee blikken aan de blikkenlijst toegevoegd!

En er is nog meer geblikt! Zaterdag gingen Sander Boelens en Joris Faas er met het blik vandoor in de G 2x en hebben zij wederom bewezen dat ze behoorlijk lekker gaan in de 2x. Ook Sander zal zijn schouders moeten gaan insmeren, aangezien de mouwtjes er ook bij hem vakkundig zijn afgeknipt. De verbeterde stroomlijn was de dag erna meteen te merken en ook het Dev 2x veld hebben deze twee heren soepel binnengetikt!

Bij eerstejaars zwaar waren de opstellingen wat veranderd voor de ZRB. Niet meer een acht en een vier zouden starten, maar drie viertjes konden zich klaarmaken voor de strijd. De vier met Mark Dorjee, Ruben van Streun, Sven Dogger, Bram Meijer en stuur Eline Berger hadden in de weinige trainingen al snel de klik gevonden en ook op de ZRB kwam dit er goed uit. Van start tot finish hebben zij vooraan gevaren en op het erevlot stonden hun roeimaatjes van de andere vieren hen op te wachten om als eerste het Beginner blik met hen te vieren!