ZRB

Geplaatst op 04-06-2018  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Sophie Louter

In plaats van de gebruikelijke Bosbaan en Willem Alexanderbaan, bevond de wedstrijdsector zich ditmaal in het zuidelijke Tilburg. Op bezoek bij T.S.R. Vidar, startte iedereen de ZRB. Deze wedstrijd is anders dan we gewend zijn. In plaats van op zaterdag, werden alle klassementen op zondag verroeid. En niet over 2000 meter, maar over 1000 meter met een knock-out systeem. Ontzettend spannend dus!

 

Aan eerstejaarsploegen misten we op zaterdag de EJL en EJD roeiers. Zij namen een extra dag vrij om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de klassementswedstrijden. Alleen EJZ en EJLD waren dus aanwezig. De lichte dames roeiden helaas niet hard genoeg in de voorwedstrijd om de A-finale te bereiken. De zware heren werden tweede in hun voorwedstrijd waardoor ze zich kwalificeerden voor de A-finale. Helaas konden ze daar niet hun beste roeien laten zien. Beide ploegen zullen komende twee weken weer hard gaan trainen om een beter resultaat op de ARB neer te zetten.
Voor de middengroepen was de zaterdag een goede dag. Een groot deel van deze groep heeft snelle tijden neergezet en twee ploegen wisten zelfs een blik te trekken! Te beginnen bij de zware heren. Wegens een blessure in de vier-zonder konden zij helaas niet van start gaan. Wel startten de twee dubbel-twee’s. Beiden werden eerste in hun voorwedstrijd waardoor ze elkaar troffen in de A-finale. Dit werd een super spannende race waar drie van de vier ploegen allemaal een tijd vooraan hebben gevaren. Uiteindelijk kwam het in de laatste 200 meter neer op twee Skadi ploegen die om het blik vochten. De heren Dogger en Dikken trokken aan het langste eind en blikten met 1,16 seconde verschil op de heren Pach en Freund. Bij de lichte heren had de vier-zonder een goede dag. Zij voeren een goede voorwedstrijd en mochten zichzelf bewijzen in de finale. Daar hebben zij de gehele race vooraan gelegen en zijn ze uiteindelijk ook als eerste over de finishlijn gekomen. Helaas werden zij uitgesloten van de race wegens een stuurfout. De Skadi/Laga ploeg in de dubbel-twee blijkt een goede combinatie te zijn. De heren varen steevast in de subtop mee. Helaas deze race net een tweede plaats in de finale. De dames in de vier-met hadden een goede dag! Hoewel de voorwedstrijd nog matig gevaren werd, overtroffen zij zichzelf door in de finale hard terug te komen. Na de eerste 500 meter hadden zij de koppositie ingenomen en lieten zij die zich niet meer afnemen. De dames trokken blik in het gevorderde veld. Met dit blik werden mej. Weersma en mej. Loos overgangs en verloren om die reden de mouwen van hun shirts.
Tot slot kwam dhr. Geschiere in het HG 2x veld in actie met een nieuwe combinatiepartner van Triton. Zij voeren een goede race, ondanks dat zij nog maar een aantal dagen met elkaar roeiden. Ook kwamen de heren Faas, Bruins en Hutter in actie met hun combinatie-acht in actie in het HE 8+ veld. In de voorwedstrijd voeren zij met overmacht vooraan. Echter werd hen in de finale door Nereus het vuur aan hun schenen gelegd en moesten zij genoegen nemen met een tweede plaats.

 

Zoals al eerder gezegd was de zondag een interessante dag. Voor alle klassementen voer iedereen vroeg in de ochtend een time-trial. Op basis van die tijd kon men zich kwalificeren voor een halve finale of een C-finale waar één-tegen-één het knock-out principe werd toegepast. Een tweetal ploegen wist zich te kwalificeren voor de halve finale. De EJD troffen het sterke Aegir daar. De dames roeiden een sterke race, maar helaas niet goed genoeg voor een finale plaats. Ook de EJL wisten zich knap als derde te kwalificeren voor de halve finale. Daar moesten zij racen tegen het ijzersterke Gyas. Ook de heren konden helaas geen plek in de finale bemachtigen.
Onze middengroeproeiers roeiden allen redelijk goede tijden in de time-trials, maar de meeste kwamen net te kort om zich te kwalificeren in de top 4, waardoor zij een C-finale mochten roeien.
De zware vier-zonder van MGZ had voor de zondag de heer Van Luijk gestrikt om in te vallen. Om die reden startten zij in het sterke heren Elite-veld . Ondanks de snelle concurrentie roeiden de mannen een ontzettende goede race en mochten dit opnieuw doen in de finale. 

 

Nu ook dit wedstrijdweekend weer achter de rug is, begint het einde van het roeiseizoen bijna in zicht te komen. Er staan nog maar drie wedstrijdweekenden op het programma, voor de klassementen zelfs nog maar twee waar er punten verdiend kunnen worden! Alle roeiers zullen voor de laatste paar weken nog een eindsprint inzetten om het seizoen mooi af te sluiten op de NSRF. Voor een enkeling zal dit punt pas later in het seizoen plaatsvinden, maar daarover later meer!