over skadi

Identiteit, historie, cultuur & contact

VISIE een vereniging waar we trots op zijn!

Skadi kent momenteel meer dan 900 leden en tracht ieder lid op de voor hem of haar juiste plek te kunnen faciliteren. Met kernwaarden als gelijkheid en saamhorigheid, aangevuld met rijke tradities, biedt Skadi een plek aan iedereen die interesse heeft in de roeisport. Bij Skadi kan men zich ontwikkelen tot een topsporter op Olympisch niveau, recreatief roei(st)er en alles wat daar tussen zit. Een passie voor de roeisport, gecombineerd met een brede interesse op sociaal en academisch vlak kenmerkt de doorsnee Skadiaan. Doordat Skadi zowel plek biedt aan topsporters als mensen met een actief verenigingsleven is Skadi al jaren een plek waarin menig student zichzelf kan ontplooien en zijn of haar grenzen leert te verleggen.

over-3
over-1
over-2

Skadi voor alle studenten van het hoger onderwijs

Het merendeel van onze leden studeert aan de Erasmus Universiteit of Hogeschool Rotterdam, daarnaast staan er ook enkele studenten uit Delft en Leiden bij ons ingeschreven. Hoewel de interesses en achtergronden van onze leden erg divers zijn, delen we allemaal een gemeenschappelijke waarde: een hart voor Skadi en de roeisport. Het staat de Skadiaan vrij om haar eigen invulling en bijdrage te leveren aan de vereniging, dit kan zowel op roeigebied als op organisatorisch gebied door deelname aan een van onze veelzijdige commissies.

layer-4

"Terwijl we voorbij de mensenmassa richting de start roeien, krijg ik kippenvel van top tot teen door de grote hoeveelheid toeschouwers die ons had gezien. Een koor van honderden Skadianen herhaalde eindeloos het refrein "Skadi wint de Varsity", toen besefte ik dat ik in de enige Skadiboot zat die op het water lag, en dat de aanmoedigingen van de massa enkel op mij en mijn vier bootgenoten gericht waren. Met zo'n mooie groep achter je en in een tunnel van door hen gecreëerd geluid liggen je grenzen veel verder, die grens verleggende cultuur typeert Skadi.”

Jasper Tissen, Oude Vier, winnaar Varsity 132, lid sinds 2010

CULTUUR Tradities en saamhorigheid

Een kernwaarde binnen onze cultuur is saamhorigheid onder de leden, wij willen dat iedereen zich thuis voelt. Het is niet voor niets dat een Skadi-lidmaatschap vrienden voor het leven met zich meebrengt. Als vereniging hechten wij waarde aan persoonlijke ontwikkeling op sociaal vlak en ontplooiing van de professionele capaciteiten van onze leden. De Skadiaan doet veel relevante ervaring op door actief bezig te zijn in een van onze vele commissies. Een vereniging met meer dan 600 leden draaiende houden is een uitdaging op zich, door hier actief mee bezig te zijn leren onze leden professioneel samen te werken in groepsverband. Tevens is een deel van onze leden dagelijks bezig met het beoefenen van topsport, het zogenaamde wedstrijdroeien. Wedstrijdroeiers trainen intensief naast hun studie, dit vraagt dan ook om veel planning en discipline van hun kant. Deze uitdaging zorgt ervoor dat onze wedstrijdploegen gevuld zijn met enkel de meest gedreven en getalenteerde individuen.